Weekendtip: Boeren- naar ambachtsnederzetting

Dit jaar staan de Novemberlezingen in het teken van ‘de oertijd van Amsterdam’. In de derde lezing door archeoloog Ranjith Jayasena staat de ontwikkeling van Amsterdam van boerennederzetting naar ambachtsnederzetting centraal. 

Wat?

Ranjith Jayasena is archeoloog bij Monumenten en Archeologie van de Gemeente Amsterdam. Daarnaast houdt hij zich sinds 1999 bezig met archeologisch onderzoek van VOC-vestigingen in Sri Lanka, waar hij een opgraving uitvoerde in het fort van Katuwana, een VOC-buitenpost op de grens van het voormalige Compagniesgebied en het Koninkrijk van Kandy.

Novemberlezingen 2016

Het Genootschap Amstelodamum, opgericht in 1900, heeft tot doel de kennis van en de belangstelling voor het verleden en heden van Amsterdam te bevorderen. Recentelijk is het accent steeds meer komen te liggen op de wetenschappelijke bestudering van de geschiedenis van Amsterdam. Daarnaast blijft het genootschap zich inzetten bij bedreiging van het culturele erfgoed van Amsterdam en voor een zorgvuldig en verantwoord monumentenbeheer.

Jaarlijks organiseert het Genootschap een serie lezingen op donderdagen in november, waarvan dit de derde is. Bezoek ook de andere lezingen.

Waar?

Wanneer?

donderdag 17 november 2016 van 12:30 tot 13:00

Voor wie?

Volwassenen, jongeren

Kosten?

Gratis

Meer info en aanmelden

Voor deze lezing is aanmelden verplicht via de website.

Schrijf je in voor TOEN!