Churchill hield WOII UFO melding geheim

Winston Churchill zou een ontmoeting tussen een RAF bommenwerper en een UFO 50 jaar lang geheim hebben laten houden. De ‘ontmoeting’ met de UFO vond ten tijde van de Tweede Wereldoorlog plaats aan de oostkust van Engeland, vermoedelijk in de buurt van Cumbria.Winston Churchill zou een ontmoeting tussen een RAF bommenwerper en een UFO 50 jaar lang geheim hebben laten houden. De ‘ontmoeting’ met de UFO vond ten tijde van de Tweede Wereldoorlog plaats aan de oostkust van Engeland, vermoedelijk in de buurt van Cumbria. Churchill zou de orders hebben gegeven tijdens een geheim overleg met de generaal Dwight Eisenhower.

Deze beschuldiging is te vinden in 18 onlangs vrijgegeven geheime dossiers uit het National Archive te Londen. De dossiers (ruim 5000 pagina’s) lopen van 1995 tot 2003 en bevatten rapporten, brieven en tekeningen van correspondentie met het Britse publiek en parlement.

De beschuldigingen aan het adres van Churchill zijn gedaan door de kleinzoon van een van Churchill’s lijfwachten. De kleinzoon (destijds 9 jaar oud) hoorde zijn vader er over vertellen en schreef in 1999 een brief naar het Ministerie van Defensie. Deze brief is nu openbaar geworden.

Het vliegtuig kwam juist terug van een vlucht over Europa, toen een metalen UFO hen naderde, die het hele vliegtuig overschaduwde. De bemanning heeft foto’s van het ‘oorlogsincident’ gemaakt. Destijds stelde een wapenexpert dat het onmogelijk een raket geweest kon zijn, waarop het woord UFO viel. Churchill zou 50 jaar geheimhouding hebben bevolen om paniek en vermindering van geloof in de kerk tegen te gaan.

‘Mr Churchill is reported to have made a declaration to the effect of the following: ‘This event should be immediately classified since it would create mass panic among the general population and destroy one’s belief in the Church.’

Bronnen:
Telegraph.co.uk
The National Archives

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor TOEN!