De nieuwe ERRES transistorradio!

Nu luister je naar je favoriete muziek op je MP3 speler en je draait je cd’s (als je die nog hebt) op je DVD-speler of home cinema set. Maar vroeger vermaakten we ons met de transistorradio. 

erres_radio

De reclameafbeelding van de ERRES trnasistorradio. Bron: geheugenvannederland.nl

Jongerengadget

Op deze reclameposter zie je een transistorradio van Erres. Handzaam en draagbaar: helemaal gemaakt voor de muziekliefhebber van de jaren zestig! Muziek speelde toen ook een belangrijke rol in het leven van jongeren. Met hun kleding en muziek onderscheidden de jongeren zich van de ouderen. Veel jongeren hadden een brommertje en een transistorradio. Ze kwamen dan vaak bijeen op straat om wat te hangen en radio te luisteren.

Nieuwe trends

De opkomst van de radio zorgde ervoor dat jongeren snel de nieuwste trends konden oppakken. Het was een echt communicatiemiddel.

Radiozenders

Al snel kwamen de eerste radiozenders op. Popmuziek werd uitgezonden door radio Luxemburg of Radio Veronica. De jongeren luisterden via radio Luxemburg of radio Veronica naar de popmuziek.

 

 

Erik Sweers

Erik Sweers studeerde van 1997 tot 2004 geschiedenis aan de universiteit van Utrecht. Sinds 2008 is hij redacteur voor Historiën. Erik heeft in samenwerking met diverse uitgeverijen lesmateriaal voor het voorgezet onderwijs gemaakt, zoals GeschiedenisNU en de geschiedenislesmethode Columbus.

More Posts - Website

Schrijf je in voor TOEN!