De Tweede Wereldoorlog vanuit de ruimte

De documentaire ‘World War II from Space’ won in 2013 terecht een Emmy voor beste grafische design. In samenwerking met History Channel belicht de spectaculaire special 1.5 uur lang de belangrijkste gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog vanuit de ruimte. Er waren ruim 300 animaties nodig voor het project van regisseur Simon George, die ruim acht maanden in beslag nam.

Voor het maken van de documentaire heeft men gebruikt gemaakt van onder andere CGI en fotosatellieten. Het toont de wereldwijde impact van het grootste conflict allertijden zoals we die nog nooit gezien hebben. Onder andere Pearl Harbor, D-Day en Hiroshima komen voorbij. Dat is nog eens geschiedenis vanuit een ander perspectief!

Regisseur

Simon George

Tekstschrijver

George Simon

Hoofdrollen

Charles Barley, James Jay Carafano, Conrad Crane.

https://www.youtube.com/watch?v=7q2qFXhptns

 

Meer over de Tweede Wereldoorlog? Lees dan ook:

– Historicus Volker Ullrich ontrafelt het raadsel Hitler
– Spionage gadgets uit de Tweede Wereldoorlog

– Te koop: Gigantische nazi-bunker
– De Slag om Iwo Jima
– Historiën Special: Operatie Market Garden
– Historiën archief: Tweede Wereldoorlog

Denise Parengkuan

Denise Parengkuan (1991) studeerde Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en Internationale Betrekkingen in Historisch Perspectief aan de Universiteit Utrecht. Ze is gespecialiseerd in Amerikaanse en internationale geschiedenis. Daarnaast heeft ze sinds kort haar eigen tekstbureau 'Talent voor Teksten'. Voor vragen/opmerkingen kunt u haar altijd bereiken op info@talentvoorteksten.com.

More Posts - Website

Schrijf je in voor TOEN!