Docenten stelen aandenken Auschwitz

Twee Canadese docenten die een aandenken aan hun reis naar het concentratiekamp Auschwitz wilde meenemen, zijn door de Poolse politie gearresteerd. De docenten hadden metalen pinnen uit de spoorwegrails van het kamp gehaald.Twee Canadese docenten die een aandenken aan hun reis naar het concentratiekamp Auschwitz wilde meenemen, zijn door de Poolse politie gearresteerd. De docenten hadden metalen pinnen uit de spoorwegrails van het kamp gehaald.

‘De mannen werden op heterdaad betrapt door de beveiliging van met museum en overgedragen aan de politie’, aldus Bartosz Bartyzel van het Auschwitz museum press office. De beveiliging in het Auschwitz museum was verhoogd nadat afgelopen december de metalen letters ‘Arbeit Macht Frei’ van de ingang waren gestolen.

De docenten hebben inmiddels bekend dat ze de pinnen als aandenken uit de rails hebben gehaald en zijn na ondervraging op vrije voeten gesteld. Onduidelijk nog is of ze vervolgd zullen worden. De pinnen hebben geen materiële, maar wel een grote historische waarde.

Bron: Telegraph.co.uk

Geef een reactie

Historiën Twitter
Schrijf je in voor TOEN!