Elsevier Ter herinnering: Helmut Kohl

Op 16 juni 2017 overleed de voormalige Duitse bondskanselier Helmut Kohl. Hij is de eerste die een staatsbegrafenis van de Europese Unie krijgt.


PERSBERICHT

De ‘zwarte reus uit Oggersheim’ stond voor het oude, vertrouwde West-Duitsland, en groeide uit tot groot Europeaan. Helmut Kohl was een volkse conservatief met een groot politiek instinct, die op ongenaakbare wijze de Duitsers weer bij elkaar bracht.

Ter herinnering

In deze ruim geïllustreerde uitgave belicht Elsevier Weekblad het leven van de bondskanselier die beide Duitslanden heeft herenigd. Voormalig chef Buitenland en correspondent in Duitsland Oene van der Wal beschrijft het leven van de jonge Kohl en zijn politieke carrière bij de christen-democratische CDU. Elsevier Weekblad-redacteur Syp Wynia gaat in op de belangrijke rol die Kohl, Der Macher, speelde in de Europese eenwording en op zijn complexe relatie met de oud-premiers Ruud Lubbers en Wim Kok.

Deze uitgave telt 104 pagina’s en kost € 8,95. Te bestellen via www.elsevierweekblad.nl/thhelmutkohl of via telefoonnummer 085-8888151. Ook te koop in de boek- en tijdschriftenhandel.

Schrijf je in voor TOEN!