Festival Levende Geschiedenis 2010

Op zaterdag 25 en zondag 26 september herleeft de geschiedenis op historische gronden van het Landgoed De Barendonk in het Noord-Brabantse Beers. Op 4,4 hectare zullen ruim 700 deelnemers in authentieke kledij zich uitleven in re-enactment.

festival levende geschiedenis 25-26 september 2010Festival Leve(n)de Geschiedenis op 25 en 26 september 2010
Beleef de geschiedenis!

Op zaterdag 25 en zondag 26 september herleeft de geschiedenis op historische gronden van het Landgoed De Barendonk in het Noord-Brabantse Beers. Op 4,4 hectare zullen ruim 700 deelnemers in authentieke kledij zich uitleven in re-enactment. Dat is het zo waarheidsge-trouw mogelijk naspelen van historische gebeurtenissen, zoals belegeringen en veldslagen.

Festival leve(n)de Geschiedenis is het grootste re-enactment in Nederland, zoals in de voorgaande jaren worden er bezoekers uit Engeland, Duitsland, Frankrijk, België en Nederland verwacht.  Shows worden afwisselend verzorgd in een grote en kleine arena.

Op zaterdag 25 september is om 10.00 uur de begroeting van de deelnemers en de opening door notabelen van de gemeente Cuijk. Het spektakel vangt vervolgens echt aan om 10.30 uur met een middeleeuwse zwaardvechtdemonstratie in de kleine arena. Daarna wordt om 11.30 uur een veldslag uit de Tweede Wereldoorlog nagespeeld.

Nieuw in de derde aflevering van het festival op Landgoed De Barendonk zijn een aantal attractieve shows zoals om 12.00 uur de Romeinse Gladiatoren show en op beide dagen om half vijf de Pompa, een defilé van alle deelnemers.

Voor de kids is er dit jaar ook weer een heel aantrekkelijk programma samengesteld. Om een uur kunnen de kids zich wagen om het op te nemen tegen heuse ridders, een spektakel niet alleen voor de kinderen maar ook voor de toeschouwers.   De hele dag zijn er in en rond de kampementen kleinere demonstraties, zoals gevechtstrainingen, exercities, historisch koken en ambachten. Ridders en kooplui, muzikantanten. Er is ook een markt met koopwaar voor living history en re-enactment. Voor meer informatie http://www.levendegeschiedenis.com/

Toegang voor volwassenen: € 10,-. Van 6 tot 18 jaar: € 5,-. Speciale scholen kortingskaart € 2,50. Kinderen jonger dan 6 jaar mogen gratis naar binnen.
Landgoed Barendonk is te vinden aan de Millseweg 13 te Beers (Cuijk).
Festival website: www.levendegeschiedenis.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor TOEN!