Graf Britse prinses Edith gevonden

In Duitsland is waarschijnlijk het graf gevonden van Edith, de zus van de allereerste koning van Engeland. In de tiende eeuw werd zij naar Duitsland gestuurd om te trouwen.

Bij het onderzoeken van een monument in de kathedraal van Maagenburg in Duitsland stuitten archeologen op een grafkist. Op de kist stond de naam van prinses Edith, en in de kist lag het skelet van een vrouw tussen de 30 en 40 jaar oud. Men vermoedt nu dat het om de Britse Edith gaat, die de zus was van koning Athelstan en een kleindochter van Alfred de Grote. Athelstan stuurde zijn zus in de tiende eeuw naar Duitsland om te trouwen. Zij stierf op 36-jarige leeftijd. Men dacht altijd dat haar lichaam verloren was gegaan, maar nu blijkt ze in 1510 opnieuw te zijn begraven.

Momenteel wordt het skelet aan de universiteit van Bristol onderzocht, om te kijken of het ook echt om Edith gaat.  Als dat zou blijkt te zijn, zou het om één van de spannendste historische ontdekkingen van de afgelopen jaren gaan, aldus een van de archeologen.

Bron: Scientias

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor TOEN!