Grote namen op Geschiedenis Festival

De eerste editie van het Geschiedenis Festival op zondag 18 oktober 2015 in Haarlem heeft een prachtige line-up. Grote namen uit binnen- en buitenland hebben hun deelname bevestigd en de sprekerslijst op www.geschiedenisfestival.nl groeit iedere dag.
Een greep uit de gasten: Andrew Roberts, Sir Ian Kershaw, Annegreet van Bergen, Jonathan Israel, Diederik van Vleuten, Redmond O’Hanlon, Ad van Liempt, Annejet van der Zijl, Joris Voorhoeve, Maarten van Rossem, Henk Wesseling, Jan Brokken, Herman Pleij en Nelleke Noordervliet.

Mijn nachten met Churchill

Daarnaast stroomt de programmering vol met workshops over het schrijven van familiegeschiedenis, de theatervoorstelling Mijn nachten met Churchill, cabaret over de Dikke van Dale en ooggetuigenverhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Ook op het Geschiedenis Festival: interviews met de vijf genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs 2015 en een live uitzending van NPO Radio 1- programma OVT.
Een dag lang brengt het festival de beste historische schrijvers, wetenschappers, vertellers en performers samen op één locatie, de Philharmonie in Haarlem. Het hart van het programma wordt gevormd door lezingen van vermaarde (inter)nationale historici. Daarnaast zijn alle zalen in het gebouw gevuld met debatten, interviews, colleges, films, theatervoorstellingen, muziek, signeersessies en exposities.geschiedenis festival 2015

Maand van de Geschiedenis

Het Geschiedenis Festival maakt deel uit van de Maand van de Geschiedenis 2015. Het centrale thema van de Maand is ‘Tussen Droom & Daad’. Welke idealen veranderden de wereldgeschiedenis? Wie waren de grote dromers, wat drijft mensen tot dappere, dwaze of desastreuze acties?
Historisch Nieuwsblad, het grootste geschiedenisplatform van Nederland, is initiatiefnemer en werkt samen met diverse media- en programmapartners.

Geschiedenis Festival 2015
Zondag 18 oktober
Aanvang 9.00 uur tot 21.00 uur
Philharmonie, Lange Begijnestraat 11, Haarlem

Informatie en kaartverkoop: www.geschiedenisfestival.nl
Volg het festival via Facebook en Twitter van Historisch Nieuwsblad (@HistorischNwsbl) en praat mee over #GF2015

 

1 Reactie op Grote namen op Geschiedenis Festival

Schrijf je in voor TOEN!