Historiën webtip: Eerstewereldoorlog.nu

Met de herdenking van het begin van de Eerste Wereldoorlog wordt er ook een nieuwe, Nederlandse website gelanceerd over deze Groote Oorlog: eerstewereldoorlog.nu 

eerstewereldoorlog.nu

Het logo van eerstewereldoorlog.nu bron: www.eerstewereldoorlog.nu

Op 1 juni jongstleden is EersteWereldoorlog.nu, het Nederlands coördinatiepunt voor de herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog, van start gegaan met haar werkzaamheden. Het coördinatiepunt is een gezamenlijk project van Huis Doorn, NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies en het Nederlands Openluchtmuseum. Het is tot stand gekomen met subsidie van het Ministerie van OCW en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

 Digitaal platform

EersteWereldoorlog.nu heeft tot doel de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog beter bekend te maken onder het Nederlandse publiek. Hierbij wordt het verhaal van de Nederlandse ervaring en neutraliteit in een internationaal kader geplaatst. Bovendien hopen wij het bewustzijn over de invloed en de gevolgen van de periode 1914-1918 voor onze hedendaagse samenleving en het huidige Europa te vergroten.

Het voornaamste middel hiertoe is het digitale platform dat vanaf 1 oktober op eerstewereldoorlog.nu actief zal zijn. Op dit platform wordt een overzicht van activiteiten geboden die in heel Nederland door vele instellingen worden georganiseerd, wordt basisinformatie verstrekt aan het grote publiek, en wordt doorverwezen naar interessante websites, literatuur, lieux des memoires, erfgoedinstellingen, bronnen, games, etc. Ook is Eerstewereldoorlog.nu actief op Twitter en Facebook.

Website bezoeken

 

 

Schrijf je in voor TOEN!