Historiën webtip: Utrecht altijd

Op 27 november lanceerde Mariëtte Pennarts, Gedeputeerde Cultuur Provincie Utrecht, de nieuwe website UtrechtAltijd.nl. Lees op UtrechtAltijd.nl verhalen over heksen en treinen, buitenplaatsen en moorden, Vikingen en hennepteelt, Romeinen en Nijntje. Ontdek wat Utrecht jou te bieden heeft: vind op één plek een overzicht met activiteiten in de provincie, van wandelingen tot de nieuwste tentoonstellingen en van lezingen tot kinderactiviteiten.

utrechtaltijd

Verhalen over de provincie toen, hier en nu

 

Utrecht is rijk aan geschiedenis en erfgoed. In alle steden, dorpen, op het platteland, in het landschap en in de vele erfgoedinstellingen zijn sporen te vinden uit het verleden. Deze sporen vertellen bijzondere, spannende en soms grappige of trieste verhalen over grote en kleine gebeurtenissen die samen de geschiedenis van de provincie Utrecht vormen. Op UtrechtAltijd.nl vind je deze verhalen, lees ze thuis of op die plekken waar het ook echt gebeurde.

Utrecht kent een veelheid aan musea, archieven, monumenten, historische verenigingen en instellingen die het cultuurhistorische landschap beheren. Al deze organisaties gaan de komende jaren, samen met het publiek, UtrechtAltijd.nl verder verrijken met verhalen. De voorwerpen, die deze instellingen onder hun hoede hebben, vullen de verhalen aan en spelen een hoofdrol in webexposities op UtrechtAltijd.nl.

 

Er-op-uit met UtrechtAltijd.nl

 

UtrechtAltijd.nl biedt daarnaast één plek waar activiteiten rond de geschiedenis van de provincie te vinden zijn. Wandel- en fietstochten brengen je langs locaties waar het echt gebeurde. Of kom oog in oog te staan met een voorwerp uit de geschiedenis van Utrecht. Geschiedenis wordt een belevenis.

UtrechtAltijd.nl is er voor jou als provincie Utrecht bewoner; ontdek de geschiedenis bij jou om de hoek. De website is er ook voor de binnenlandse cultuurtoerist die meer wil ontdekken over de provincie. Lever een bijdrage aan UtrechtAltijd.nl door verhalen en activiteiten te waarderen en praat mee via de verschillende social media kanalen.

 

 Sterke verhalen tijdens de lancering

 

Tijdens de lanceringsperiode is er een focus op vijf verhalen. Deze verhalen, rond het thema ‘sterke verhalen’, krijgen extra aandacht op de website. Er wordt promotiemateriaal verspreid in de hele provincie, en op RTV Utrecht verschijnt een special. Lees, huiver en verwonder je bij deze sterke verhalen:

–        Cunera uit Rhenen

–        De Heksenwaag in Oudewater

–        Trijn van Leemput uit Utrecht

–        De Kei van Amersfoort

–        Anton Geesink uit Utrecht.

 

Organisatie

 

De website is ontwikkeld door Landschap Erfgoed Utrecht in samenwerking met vele (erfgoed)instellingen uit de provincie Utrecht. De website is tot stand gekomen met subsidie van de Provincie Utrecht. UtrechtAltijd.nl maakt deel uit van de projectagenda Utrecht Verhaalt.

www.utrechtaltijd.nl

[bol_product_links block_id=”bol__selected-products” products=”9200000009984272,666770116,1000004006503171,9200000025832668,1001004006158278,1001004011363390″ name=”utrecht” sub_id=”” link_color=”E94C00″ subtitle_color=”E94C00″ pricetype_color=”000000″ price_color=”E94C00″ deliverytime_color=”C20318″ background_color=”FFDF80″ border_color=”E94C00″ width=”600″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Schrijf je in voor TOEN!