Historisch geografisch Tijdschrift

In de Tijdschriftwijzer Geschiedenis en Archeologie vind je alle historische en archeologische tijdschriften van Nederland. Dit geldt ook voor het Historisch geografisch Tijdschrift.

historisch geografisch tijdschrift

De historische geografie bestudeert de invloed die menselijk handelen op het landschap heeft. Denk aan dijkaanleg, het inrichten van parken en het aanleggen van wegen en het kanaliseren van rivieren. Het Historisch geografisch Tijdschrift handelt hierover.

Nieuwe tijdschriften historische geografie

In 2015 stopte het tijdschrift. Vanaf 2016 maakt de redactie het Tijdschrift voor Historische Geografie. Bij uitgeverij Matrijs verschijnt van een nieuwe redactie Het Nederlands landschap, Tijdschrift voor landschapsgeschiedenis.

Historisch geografisch Tijdschrift (HgT)

(1983-2015)

voortgezet vanaf 2016 als:
Het Nederlands landschap, Tijdschrift voor landschapsgeschiedenis en Tijdschrift voor Historische Geografie.

Historische geografie, Nederland

3 of 4x per jaar, 48 pagina’s

Matrijs, Utrecht

Leon Mijderwijk

Leon Mijderwijk (1975) studeerde voor Leraar Geschiedenis 2e graads aan de HU en deeltijd Geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Zijn aandacht gaat uit naar de vroege middeleeuwen, in het bijzonder van Engeland. Hij schreef artikelen en recensies voor Westerheem, Archeologie Magazine, So British & Irish, Muntkoerier en Filatelie. Leon is redactiemedewerker van het Detectormagazine en Historiën-redacteur. Hij onderhoudt contact met diverse uitgeverijen, archeologen en historici.

More Posts

1 Reactie op Historisch geografisch Tijdschrift

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor TOEN!