Historische figuren in hun jonge jaren

Tijdens hun leven schreven ze geschiedenis, maar ook historische figuren waren ooit jong. Sommigen begonnen hun leven nederig, anderen in weelde. Kun jij raden wie het is?

(bron: Wikimedia Commons)

(bron: Wikimedia Commons)

De oudst levende vorstin ter wereld, toen ze nog een meisje was. Lees op Historiën over deze legendarische koningin en haar biografie.

Mao

(bron: Wikimedia Commons)

Deze jongeman vormde werd later in zijn leven decennialang het gezicht van de Volksrepubliek China, en leidde het land op dictatoriale wijze.

Adolf Hitler, Kinderbild

(bron: Duits archief en Wikimedia Commons)

Deze schattige baby ontpopte zich later tot een van de beruchtste dictators allertijden. Toch blijft hij voor velen nog steeds een raadsel, lees hier waarom.

Stalin_1902

(bron: Wikimedia Commons)

Deze twintiger kwam oorspronkelijk ter wereld in Georgië. Later werd hij leider van de Sovjet Unie. Lees hier zijn biografie.

download

(bron: Wikimedia Commons)

Als First Lady gooide dit meisje hoge ogen. Tot op de dag van vandaag blijft ze een voorbeeld voor een hele generatie vrouwen. Haar tragische geschiedenis draagt ongetwijfeld bij tot de mythe die er nu rond haar persoon hangt.

download (2)

(bron: Wikimedia Commons)

Een van de grootste leiders uit de Tweede Wereldoorlog. Deze Britse staatsman weerstond als premier van 1940 tot 1945 Hitler en speelde daarmee een beslissende rol in diens ondergang en de geallieerde overwinning.

download (3)

(bron: Wikimedia Commons)

Na een rechtenstudie in Engeland vertrok hij naar Zuid-Afrika, waar hij zich voor de Indiase bevolkingsgroep inzette. Na terugkeer in India werd hij leider in de Indiase onafhankelijkheidsstrijd. Hij was een van de grondleggers van de moderne staat India en voorstander van actieve geweldloosheid als middel voor revolutie.

Albert_Einstein_at_the_age_of_three_(1882)

(bron: Wikimedia Commons)

Hij wordt algemeen gezien als een van de belangrijkste natuurkundigen uit de geschiedenis, naast Isaac Newton en James Clerk Maxwell. Lees hier zijn biografie en een interview met Nobelprijswinnaar Gerard ’t Hooft over  deze wetenschapper.

download (4)

(bron: Wikimedia Commons)

Leidde Amerika in tijden van crisis en oorlog. Hij is bovendien de enige president van de Verenigde Staten die vier keer gekozen is, een record dat niet meer verbeterd kan worden omdat sinds Amendment XXII uit 1947 de president maar eenmaal herkozen kan worden.

Denise Parengkuan

Denise Parengkuan (1991) studeerde Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en Internationale Betrekkingen in Historisch Perspectief aan de Universiteit Utrecht. Ze is gespecialiseerd in Amerikaanse en internationale geschiedenis. Daarnaast heeft ze sinds kort haar eigen tekstbureau 'Talent voor Teksten'. Voor vragen/opmerkingen kunt u haar altijd bereiken op info@talentvoorteksten.com.

More Posts - Website

Schrijf je in voor TOEN!