Interactief: de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog

“The death of one man is a tragedy, the death of millions is a statistic” zou dictator Joseph Stalin ooit hebben gezegd. De interactieve documentaire The Fallen of World War II ziet het anders.

Schokkende cijfers

In deze 15 minuten durende video staat het verlies van vele mensenlevens tijdens de Tweede Wereldoorlog centraal. Een schokkend aantal. Ook het aantal slachtoffers tijdens andere oorlogen komt aan de orde. De video bestaat uit drie gedeeltes. Het eerste deel gaat over het aantal soldatenslachtoffers per natie, het tweede deel over het aantal burgerslachtoffers (onder andere tijdens de Holocaust) en het laatste deel vergelijkt de Tweede Wereldoorlog met conflicten ervoor- en erna.

Nieuw perspectief

Dit bijzondere filmpje gebruikt speciale technieken om de kijker een nieuw en dramatisch perspectief te bieden op deze duistere bladzijde in de geschiedenis. Bezoek ook de bijzondere website van dit project. Kijk en huiver…

Denise Parengkuan

Denise Parengkuan (1991) studeerde Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en Internationale Betrekkingen in Historisch Perspectief aan de Universiteit Utrecht. Ze is gespecialiseerd in Amerikaanse en internationale geschiedenis. Daarnaast heeft ze sinds kort haar eigen tekstbureau 'Talent voor Teksten'. Voor vragen/opmerkingen kunt u haar altijd bereiken op info@talentvoorteksten.com.

More Posts - Website

Schrijf je in voor TOEN!