iPhone app oorlogsmonumenten

Op 13 oktober 2010 presenteert het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid de iPhone-applicatie Oorlogsmonumenten in Beeld. Dit gratis programma verrijkt een bezoek aan de belangrijkste oorlogsmonumenten in Nederland ter plekke met audiovisueel archiefmateriaal. Op 13 oktober 2010 presenteert het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid de iPhone-applicatie Oorlogsmonumenten in Beeld. Dit gratis programma verrijkt een bezoek aan de belangrijkste oorlogsmonumenten in Nederland ter plekke met audiovisueel archiefmateriaal.

Door deze combinatie van archiefmateriaal en mobiele technologie krijgen gebruikers meer inzicht in de geschiedenis en blijft deze levend en toegankelijk. De applicatie komt tot stand in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei, EYE Film Instituut Nederland, Nationaal Archief en het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie, in het kader van Beelden voor de Toekomst.

Aan de applicatie is een speciale website verbonden: www.erfgoedinbeeld.nl. Deze gaat op 13 oktober 2010 online. Via de website blijven geïnteresseerden op een interactieve wijze op de hoogte van de laatste activiteiten en kunnen zij een route plannen tussen oorlogsmonumenten in Nederland.

Voorlopig is de applicatie alleen voor iPhone beschikbaar, maar Maarten Brinkerink (projectmedewerker Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid) heeft al laten weten dat het er ook plannen mobiele telefoons zijn die op Android en andere systemen draaien: ‘Wij hebben echter absoluut het voornemen om meerder platformen te ondersteunen (zo is onze architectuur ook opgezet). Maar je zal vast begrijpen dat dit ook afhankelijke is van onze ervaringen met dit concept en het ontvangst door het publiek.’

www.erfgoedinbeeld.nl
http://itunes.apple.com/us/app/oorlogsmonumenten-in-beeld/id393876266?mt=8

bron: www.informatieprofessionals.nlzeker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor TOEN!