Koninkrijk der Nederlanden centraal in Gent

200 jaar geleden werden Nederland en België 1 koninkrijk na de val van Napoleon. Willem I werd vorst van De Nederlanden. Het koninkrijk hield vijftien jaar stand, van 1815 tot 1830. In heel Vlaanderen maar met name in Gent zullen er evenementen naar aanleiding van dit gegeven worden georganiseerd. Historie en cultuur komen samen in drie tentoonstellingen in Gent:

  • Van 15 oktober tot 27 maart 2016 organiseert het STAM de tentoonstelling ‘Het verloren koninkrijk – Willem I en België’. Waarbij het leven van Koning Willem I centraal staat. Een tentoonstelling in samenwerking met het nationaal archief in Den Haag. Meer over deze expo op de website.
  • Van 23 oktober 2015 tot 13 maart 2016 kunnen bezoekers van het Design Museum Gent werken van de beste ontwerpers van Nederland en België zien in een ‘Design Derby’. Deze tentoonstelling is eerder in een net andere opzet in Rotterdam te zien geweest. Zie de website voor meer informatie.
  • Van 10 oktober tot 28 februari is in het Museum voor Schone Kunsten de tentoonstelling ‘De Gouden Eeuw revisited. Een curieuze collectie uit de Nederlanden’ te zien met meesterwerken van o.a. Nicolaes Berchem, Aelbert Cuyp, Frans Hals en Roelant Savery.

Daarnaast zullen er dit jaar ook Jazzlab Series, poëziesessies en street art tentoonstellingen en workshops worden gehouden.

Bekijk het volledige programma op: www.200jaarkoninkrijk.nl.

gent kleurt oranje 2

Schrijf je in voor TOEN!