Lampas, tijdschrift over de Klassieke Oudheid

In de Tijdschriftwijzer Geschiedenis en Archeologie vind je alle historische en archeologische tijdschriften van Nederland. Dit geldt ook voor Lampas, tijdschrift voor classici.

lampasLampas is een tijdschrift voor degenen die zich beroepshalve met de klassieke oudheid bezighouden. Het doel is een brug te slaan tussen de wetenschappelijke beoefening van de Griekse en Latijnse taal- en letterkunde, filosofie, geschiedenis en archeologie enerzijds en de lespraktijk van de vakken Grieks, Latijn en Klassieke Culturele Vorming in het voortgezet onderwijs anderzijds.

Themanummers

Lampas brengt daartoe zowel themanummers uit, bijvoorbeeld over Didactiek (2011)Dromen in de oudheid (2012) en De klassieken in de populaire cultuur (2013), Heracles (2014) en Oudheid en politiek (2015) als nummers met losse artikelen over auteurs en onderwerpen die als achtergrond kunnen dienen bij de lespraktijk.

Het tijdschrift bevat naast artikelen een didactische rubriek, waarin vaak voor de lespraktijk geannoteerde teksten verschijnen, en een rubriek ‘Signalementen’, waarin boeken worden besproken die overzicht bieden over een wetenschappelijk vakgebied.

Met ingang van 2006 wordt Lampas gepubliceerd door Uitgeverij Verloren. Daarvoor verscheen het bij uitgeverij Coutinho. Op de site van Verloren zijn indices te vinden: www.verloren.nl/lampas.

Titel
Lampas

Ondertitel
Tijdschrift voor classici

Jaargang
1968-heden

Thema
Diverse

Periode
Oudheid

Land
Klassieke wereld

Frequentie
4x per jaar

Taal
Nederlands

Omvang
ca. 112 pagina’s

Uitgeverij
Verloren

Informatie
www.verloren.nl/lampas

Leon Mijderwijk

Leon Mijderwijk (1975) studeerde voor Leraar Geschiedenis 2e graads aan de HU en deeltijd Geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Zijn aandacht gaat uit naar de vroege middeleeuwen, in het bijzonder van Engeland. Hij schreef artikelen en recensies voor Westerheem, Archeologie Magazine, So British & Irish, Muntkoerier en Filatelie. Leon is redactiemedewerker van het Detectormagazine en Historiën-redacteur. Hij onderhoudt contact met diverse uitgeverijen, archeologen en historici.

More Posts

1 Reactie op Lampas, tijdschrift over de Klassieke Oudheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor TOEN!