Last Kingdom: strijd mee met Vikingen en Angelsaksen

Engeland, 793 na Chr. Het leven van Angelsaksische monniken wordt ruw verstoord . De Vikingen zijn gekomen…

Viksember logo

De Vikingen zijn terug. De Angelsaksen zijn terug. In de Viksember-special op geschiedenissite Historiën. En in de serie The Last Kingdom. Hierin voeren de Vikingen en de Angelsaksen onder koning Alfred de Grote een bloederige strijd. Middelpunt van die strijd is Uthred. Angelsaks door geboorte, Viking van hart.

De serie is gebaseerd op de verhalen van de beste historische oorlogsromanschrijver Bernard Cornwell.

Michael Wood: Koning Alfred en de Angelsaksen

De Engelse documentairemaker en historicus Michael Wood vertelt in een uur durende documentaire over de Angelsaksische koning Alfred de Grote.
Bekijk de documentaire hier.

Koning Alfred de Grote van Engeland

De archeologische vondst van de botten van de Angelsaksische koning Alfred zijn groot nieuws in Engeland. Wie is Alfred? Hij strijdt tegen de Vikingen, maar vertaalt ook religieuze werken in de volkstaal. Niet onterecht krijgt hij als eretitel ‘de Grote’.
Lees hier het artikel.

Walhalla: Hiernamaals van de Vikingen

We zijn niet altijd bang geweest om te sterven, al was dat natuurlijk afhankelijk van wat we verwachtten dat er na de dood kwam. Veel culturen kenden naast een ‘hemel’ ook een soort ‘hel’, en daar wilde je niet terecht komen. De Vikingen kenden bijvoorbeeld het Walhalla. Lees hier het artikel.

The Last Kingdom: wat is het laatste koninkrijk?

Na de serie Vikings van The History Channel is er een nieuwe tv serie over Noormannen die Engeland in de negende eeuw binnenvielen. The Last Kingdom. Deze serie is gebaseerd op een reeks historische romans van Bernard Cornwell. De eerste aflevering van de The Last Kingdom werd op 10 oktober 2015 uitgezonden via BBC America. BBC Two volgde op 22 oktober. Wat is het laatste koninkrijk? Lees hier het artikel.

Lees hier de recensie over de roman.

 

1 Reactie op Last Kingdom: strijd mee met Vikingen en Angelsaksen

Schrijf je in voor TOEN!