Libris Geschiedenis Prijs

Boekwinkelketen Libris heeft zich verbonden aan de Grote Geschiedenis Prijs. Het prijzengeld wordt verdubbeld, naar 20 duizend euro. De Grote Geschiedenis Prijs zal voortaan Libris Geschiedenis Prijs heten.Boekwinkelketen Libris heeft zich verbonden aan de Grote Geschiedenis Prijs. Het prijzengeld wordt verdubbeld, naar 20 duizend euro. De Grote Geschiedenis Prijs zal voortaan Libris Geschiedenis Prijs heten. Ook het Nationaal Historisch Museum heeft zich aan de prijs verbonden.

De Libris Geschiedenis Prijs wordt nu gesteund door het Historisch Nieuwsblad, Libris, het Nationaal Historisch Museum, NPS/VPRO en de Volkskrant. Hij wordt dit jaar voor de vierde maal uitgereikt. De prijs bekroont historische werken die een algemeen publiek aanspreken. De belangrijkste criteria zijn oorspronkelijkheid, leesbaarheid en historische degelijkheid.

Voor Libris betekent deze prijs een mooie aanvulling op de prestigieuze Libris Literatuur Prijs. Net als de andere initiatiefnemers wil Libris het goede historische boek in Nederland stimuleren. De organisatoren hopen het prijzengeld de komende jaren nog verder te kunnen verhogen. Zo kan de Libris Geschiedenis Prijs de nonfictie-tegenhanger worden van de literatuurprijs.

De Libris Geschiedenis Prijs 2010 zal op 23 oktober door Jury voorzitter Paul Schnabel worden uitgereikt tijdens de Nacht van de Geschiedenis in de Amsterdamse Stadsschouwburg.

Bron: de Volkskrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor TOEN!