Na 74 jaar eindelijk nieuw boek over Chinese geschiedenis

Afgelopen weekend werd Het Hemels Mandaat, het nieuwe boek van Barend ter Haar gepresenteerd in Leiden. Het is het eerste boek over de Chinese historie sinds 1935 dat in het Nederlands geschreven is.

Het Hemels Mandaat is 600 pagina’s dik en is geschreven ‘voor studenten en iedereen die geïnteresseerd is in de Chinese geschiedenis – en er wat moeite voor wil doen’, aldus de schrijver, Leids hoogleraar Chinese geschiedenis Barend J. ter Haar. Hij doceert al ruim twintig jaar Chinese geschiedenis van voor 1911 aan de Universiteit van Leiden en vond het tijd voor een nieuw standaardwerk over het land. Het laatste, origineel Nederlandstalige, werk, Wegen en Gestalten der Chineesche Geschiedenis van J.J.L. Duijvendak stamt namelijk uit 1935. Ter Haar heeft naar eigen zeggen nieuwe bronnen bekeken en nieuwe inzichten verworven, in plaats van die van zijn voorgangers gewoon ter herhalen.

Het Hemels Mandaat; De Geschiedenis van het Chinese Keizerrijk, door B.J. ter Haar, uitgeverij Amsterdam University Press, 2009. ca. 600 pag., gebonden, met diverse illustraties, 14 landkaartjes en een uitgebreide index.
Prijs: 49,50 euro.

Bron: Gele Draak

Geef een reactie

Schrijf je in voor TOEN!