Napoleon in Nederland, In het voetspoor van de keizer

In mei 2016 verschijnt bij uitgeverij WalburgPers te Zutphen Napoleon in Nederland. In het voetspoor van de keizer van Roy de Beunje en Anja Krabben.


PERSBERICHT

Napoleon in NederlandIn 1810 werd Holland ingelijfd bij Frankrijk. Een jaar later bracht keizer Napoleon een bezoek aan zijn nieuwe grondgebied. Hij bezocht in oktober 1811 tientallen plaatsen in zes provincies. Deze rijk geïllustreerde uitgave Napoleon in Nederland. In het voetspoor van de keizer (inclusief een kaart met de Route Impériale) treedt in het voetspoor van de keizer op zijn reis door Nederland.

Anja Krabben en Roy de Beunje reisden Napoleon na door Nederland en raadpleegden plaatselijke archieven, bibliotheken en regionale musea. Er zijn duizenden boeken geschreven over het leven en werk van Napoleon, maar daarin krijgt deze korte, voor Nederland belangrijke reis van Napoleon en Marie Louise maar weinig aandacht. Terwijl naar aanleiding van zijn verblijf in ons land veel te vertellen valt over deze bijzondere man die nog steeds veel mensen bezighoudt.

Route Impériale

Nu wordt deze lacune opgevuld met deze uitgave Napoleon in Nederland, een samenvatting van de zes gelijknamige tijdschriften over het keizerlijk bezoek. Het boek volgt Napoleons reis chronologisch en beschrijft enkele plaatsen uitvoerig. Wat bezocht hij in die plaats, waar verbleef hij, maar ook: wie ontmoette hij, welke indruk had hij van Nederland en hoe keek Nederland (de autoriteiten, het volk en de pers) tegen Napoleon aan? Achterin het boek is een kaart opgenomen – de Route Impériale – en een korte beschrijving van de reis per dag, waarmee u in Napoleons voetstappen kunt treden.

Roy de Beunje (Amsterdam, 1957) is auteur en tijdschriftenmaker. Eerder schreef hij het boekje Goethe en het einde. Anja Krabben is journalist, tijdschriftenmaker en auteur van diverse boeken. Met Roy de Beunje samen maakt ze ThemaTijdschriften.

Napoleon in Nederland, In het voetspoor van de keizer

door Roy de Beunje & Anja Krabben

[bol_product_links block_id=”bol_57291b23d1d94_selected-products” products=”9200000053332110″ name=”Napoleon in Nederland” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”ED1000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFA012″ border_color=”D25400″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Schrijf je in voor TOEN!