Nederlanders bij grootse reconstructie van Waterloo

In juni 2015 spelen duizenden acteurs en figuranten de beroemde Slag bij Waterloo na. Aan het historische strijdtoneel nabij Brussel doen ook enkele Limburgers mee, onder andere van de Vereniging Historische Artillerie Maastricht.

Grootse reconstructie

De Nederlanders nemen deel aan de grootste reconstructie van een historische gebeurtenis ooit. Tweehonderd jaar na data leeft de bloedige veldslag dat een einde maakte aan de hegemonie van Napoleon meer dan ooit. Onder de maar liefst 5000 acteurs bevinden zich 4200 soldaten, 300 ruiters en 500 hulptroepen, gadegeslagen door naar verwachting tienduizenden bezoekers.

Waterloo 1

Slachtoffers

Helaas is er ook triest nieuws te melden. Tijdens de reconstructie is gisteren een dode gevallen, en bij een vuurwerkshow liepen drie mensen brandwonden op. Volgens de organisatie werd een man plotseling onwel. Onderzoek moet uitwijzen waaraan hij precies is overleden.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=WrEJMOBBR9g[/youtube]

Denise Parengkuan

Denise Parengkuan (1991) studeerde Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en Internationale Betrekkingen in Historisch Perspectief aan de Universiteit Utrecht. Ze is gespecialiseerd in Amerikaanse en internationale geschiedenis. Daarnaast heeft ze sinds kort haar eigen tekstbureau 'Talent voor Teksten'. Voor vragen/opmerkingen kunt u haar altijd bereiken op info@talentvoorteksten.com.

More Posts - Website

Schrijf je in voor TOEN!