Bied nu: foto’s van John F. Kennedy in zwembroek

Bij veilinghuis RR Auctions in Boston gaan binnenkort wel heel bijzondere vakantiekiekjes onder de hamer. Niemand minder dan president John F. Kennedy en zijn vrouw Jackie zijn op nog nooit eerder vertoonde foto’s in badkleding te bewonderen.

Journaliste Katherine Graham van The Washington Post en haar man brachten in augustus 1961 een korte vakantie door op Cape Cod met het presidentiële koppel. Graham maakte een aantal bijzondere vakantiefoto’s, die nu dus worden geveild. Op een van de kiekjes is bijvoorbeeld een shirtloze en zwemmende JFK te zien, een andere toont een rokende Jackie in haar badpak.

Vanaf 12 februari kunnen geïnteresseerden via internet bieden. Interesse? Bieden kan hier. Een week later worden de foto’s afgehamerd. Wie weet zijn ze binnenkort wel in jouw huiskamer te bewonderen!

Denise Parengkuan

Denise Parengkuan (1991) studeerde Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en Internationale Betrekkingen in Historisch Perspectief aan de Universiteit Utrecht. Ze is gespecialiseerd in Amerikaanse en internationale geschiedenis. Daarnaast heeft ze sinds kort haar eigen tekstbureau 'Talent voor Teksten'. Voor vragen/opmerkingen kunt u haar altijd bereiken op info@talentvoorteksten.com.

More Posts - Website

Historiën Twitter
Schrijf je in voor TOEN!