Oproep: wie kent dit gebouw?

Voor een relatie zijn  we op zoek naar meer informatie over het gebouw op de foto. Mogelijk is de foto gemaakt in Nijmegen of de omgeving van Nijmegen, tijdens de oorlog. Maar het is ook goed mogelijk dat het om een geheel andere lokatie gaat.

Wat weten we van de foto?

– Op de achterkant staat Foto van der Horst – Nijmegen
– De foto is gekocht van een handelaar / verzamelaar. Die dacht dat de foto in Gelderland gemaakt was, maar wist dit niet zeker. oto.
– De officier op de foto is Kurt-Caesar Hoffmann

Andere foto’s van dit complex, van dezelfde gebeurtenis, zijn door een andere verzamelaar via E-bay aangekocht. De begeleidende tekst luidde:

Konvolut   19 Privatfotos   9×6   “Agfa-Brovira” Vizeadmiral Kurt Cäsar Hoffmann mit RK + DK  auf Truppenbesuch bei Marine Flak Rgt in Nijmegen,Holland, als OB des Waffenamtes
der KM, überall RK gut sichtbar!! Inspektion von Waffen,Kfz und Truppe, auch andere Offiziere mit Orden und Narvikschild, beschr und Hammerposten!!

Ook als u informatie heeft over bijvoorbeeld de Kurt-Caesar Hoffmann of een van de andere officieren, de manschappen of de voertuigen (?) in de barakken horen wij graag van u. U kunt daarvoor contact opnemen met Historiën: iinfo@historien.nl

opname gebouw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

detail van afbeelding

Erik Sweers

Erik Sweers studeerde van 1997 tot 2004 geschiedenis aan de universiteit van Utrecht. Sinds 2008 is hij redacteur voor Historiën. Erik heeft in samenwerking met diverse uitgeverijen lesmateriaal voor het voorgezet onderwijs gemaakt, zoals GeschiedenisNU en de geschiedenislesmethode Columbus.

More Posts - Website

1 Reactie op Oproep: wie kent dit gebouw?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor TOEN!