Protest tegen mangabeelden in Versailles

Een expositie van Japanse kunst geïnspireerd op mangastrips in het paleis van Versailles heeft de woede opgewekt van een afstammeling van de koning Lodewijk XIV.Een expositie van Japanse kunst geïnspireerd op mangastrips in het paleis van Versailles, heeft de woede opgewekt van een afstammeling van de koning Lodewijk XIV. De man stapt naar de rechter om de beelden van Takashi  Murakami te laten verwijderen. Een correspondent van Historiën in Parijs heeft onlangs bevestigd dat de plastic beelden en bloemetjes in bijna alle historische kamers staan opgesteld, van de slaapkamer van Lodewijk tot en met de Spiegelzaal aan toe.

Honderden bezoekers, waaronder onze correspondent, hebben te kennen gegeven geen expositie van moderne kunst in de kamers van het paleis of in de tuin te willen. Dit zou de historische beleving van het beroemde paleis ernstig verstoren.

Versailles lijkt zich bewust te zijn van de controversialiteit van de beelden, aangezien de op Facebook een pagina hebben geopend waar voor- en tegenstanders hun mening kunnen geven over de expositie. De expositie loopt van 14 september tot en met 12 december 2010.

Bronnen:

Chateau Versailles

Facebook pagina over de tentoonstelling

NOS teletekst (pagina 131, 24-10-2010)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor TOEN!