Tijd voor een nieuwe Nelson! Jonge dromers met daadkracht gezocht

Nelson Mandela kennen we allemaal. Ooit was hij een onbekende Nelson. Een jongen die ook onverschillig had kunnen zijn, weg had kunnen kijken, niets had kunnen doen aan het onrecht dat hij om zich heen zag. Maar ondanks alle tegenwerking en 27 jaar celstraf bleef hij zich onvermoeibaar inzetten voor zijn idealen. Hij zette zijn dromen om in daden. Hoe zal de toekomst eruit zien als er nieuwe Nelsons opstaan die actief aan de slag gaan voor een betere wereld?

De verkiezing: 50 nieuwe Nelsons gezocht

Ben jij een dromer die van aanpakken weet? Heb jij niet alleen een mening over de wereld maar ook ideeën om hem beter te maken? En ben je tussen de 16 en 40 jaar oud? Doe dan mee met de Be a Nelson Award! Meld jouw droom aan en maak kans op 1000 euro startgeld en een Droomfabrieksessie in het Mandelahuisje met Ilco van der Linde, grondlegger van onder meer MasterPeace.

Doe mee!

Stuur de titel van je plan met een korte omschrijving en aanvullende informatie en je contactgegevens voor 15 oktober in via het aanmeldformulier.

  • Early birds die hun plan voor 26 september indienen, ontvangen een toegangskaart voor de exclusieve opening van de Maand van de Geschiedenis op 30 september van 10.00 – 14.00 uur in Beeld en Geluid in Hilversum. Sylvana Simons presenteert een programma speciaal voor deze wedstrijd waarin je advies kunt vragen aan Ilco van der Linde. Ook ontvang je als deelnemer aan de wedstrijd gratis het boek Be a Nelson. Hierna heb je nog tot 15 oktober de tijd om je plan online aan te passen.
  • Na 15 oktober kiest een professionele jury een winnaar uit. Alle deelnemers krijgen op 25 oktober bericht. De winnaar kan zijn prijs op 31 oktober tijdens de Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum in ontvangst nemen uit handen van de juryvoorzitter.

Prijs

De winnaar ontvangt 1000 euro startgeld en een Droomfabrieksessie in het Mandelahuisje waar het plan concreet gemaakt wordt. De winnaar heeft daarnaast de hele avond samen met een introducé gratis toegang tot het programma van de Nacht van de Geschiedenis. De nummer 2 ontvangt twee kaartjes voor de voorstelling de Tweeling en twee Maand van de Geschiedenis-essays. De derde prijs bestaat uit twee vrijkaarten voor het Openlucht Museum en 2 Maand van de Geschiedenis-essays

Award

De Maand van de Geschiedenis organiseert dit jaar in samenwerking met >MasterPeace, uitgeverij Lemniscaat en RNW Media de verkiezing Be a Nelson, aansluitend bij het thema Tussen Droom & Daad en het boek Be a Nelson, dat het geheim achter Bevrijdingspop, dance4life en MasterPeace belicht en tevens meer dan 20 portretten van bekende en onbekende Nelsons bevat.

Maak het verschil

In de geschiedenis zijn het dikwijls individuen die het verschil hebben gemaakt. Denk aan Willem van Oranje, Spinoza, Aletta Jacobs en Multatuli. Vanuit een persoonlijke overtuiging of ideaal hebben zij verandering afgedwongen. Hoe zal de toekomst eruitzien als er overal ter wereld nieuwe Nelsons opstaan en actief aan de slag gaan voor vrede?

[bol_product_links block_id=”bol_560582198e9b8_selected-products” products=”9200000005529344,1001004011507123″ name=”Mandela” sub_id=”” link_color=”D68F00″ subtitle_color=”D6982D” pricetype_color=”FF642B” price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFBD7A” border_color=”D27700″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Schrijf je in voor TOEN!