Tijdschrift G-Geschiedenis

In de Tijdschriftwijzer Geschiedenis en Archeologie vind je alle historische en archeologische tijdschriften van Nederland. Dit geldt ook voor G-Geschiedenis.

Titel
G-Geschiedenis

Ondertitel
Mensen, Verhalen, Tijdperken

Jaargang
2010-heden

Thema
Divers

Periode
Alle

Gebied
Wereld

Frequentie verschijning
6x per jaar (?)

Taal
Nederlands

Omvang
68 pagina’s

Informatie
www.g-geschiedenis.eu

Thematisch

In 2010 is G/Geschiedenis voor het eerst verschenen in Nederland. De opzet is dezelfde als bij de Duitse ‘moederproductie’: in elke uitgave komt een titelthema uitgebreid aan bod. Alle belangrijke aspecten van het bijbehorende tijdvak uit de geschiedenis worden vanuit alle mogelijke invalshoeken bekeken en toegelicht. Iedere G/Geschiedenis bestaat dan wel uit een groot aantal artikelen, maar omdat deze grotendeels verbonden zijn, geeft het je als lezer echt een idee dat je op dat vlak de nodige verdiepende informatie hebt.

G/Geschiedenis heeft daarmee direct meerwaarde voor de Nederlandse tijdschriftenmarkt want de andere commerciële magazines hebben ieder nummer een gevarieerd aanbod waardoor echter de diepgang beperkt blijft. In G/Geschiedenis beslaat het thema standaard circa 70% van de inhoud.

De vormgeving van G/Geschiedenis is prima verzorgd: veel foto- en kaartmateriaal die de teksten begeleiden.

Leon Mijderwijk

Leon Mijderwijk (1975) studeerde voor Leraar Geschiedenis 2e graads aan de HU en deeltijd Geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Zijn aandacht gaat uit naar de vroege middeleeuwen, in het bijzonder van Engeland. Hij schreef artikelen en recensies voor Westerheem, Archeologie Magazine, So British & Irish, Muntkoerier en Filatelie. Leon is redactiemedewerker van het Detectormagazine en Historiën-redacteur. Hij onderhoudt contact met diverse uitgeverijen, archeologen en historici.

More Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor TOEN!