Tijdschrift Historia

In de Tijdschriftwijzer Geschiedenis en Archeologie vind je alle historische en archeologische tijdschriften van Nederland. Dit geldt ook voor Historia.

“In elke aflevering van Historia ga je mee terug naar de beslissende keerpunten in de wereldgeschiedenis: van hartverscheurende gevechten op het slagveld en de meest gedurfde, spannende ontdekkingsreizen tot de grootste en meest vernuftige bouwwerken”, belooft de website. In het commerciële tijdschrift is er vooral aandacht voor de populaire onderwerpen, zoals de moord op Kennedy, alchemie en natuurlijk de Tweede Wereldoorlog. Veel pakkende en vragende koppen trekken de lezer naar de tekst. Rijk geïllustreerd en kleurrijke, maar smaakvolle opmaak.

Titel
Historia

Jaargang
2009-heden

Thema
Divers, populair-wetenschappelijk

Periode
Alle

Gebied
Wereld

Frequentie verschijning
6x per jaar

Taal
Nederlands

Omvang
116 pagina’s

Initiatiefnemer
Wetenschap in Beeld

Informatie
www.historianet.nl

Leon Mijderwijk

Leon Mijderwijk (1975) studeerde voor Leraar Geschiedenis 2e graads aan de HU en deeltijd Geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Zijn aandacht gaat uit naar de vroege middeleeuwen, in het bijzonder van Engeland. Hij schreef artikelen en recensies voor Westerheem, Archeologie Magazine, So British & Irish, Muntkoerier en Filatelie. Leon is redactiemedewerker van het Detectormagazine en Historiën-redacteur. Hij onderhoudt contact met diverse uitgeverijen, archeologen en historici.

More Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor TOEN!