Tijdschrift Maarten!

In de Tijdschriftwijzer Geschiedenis en Archeologie vind je alle historische en archeologische tijdschriften van Nederland. Dit geldt ook voor Maarten!

De eenmalige uitgave van de glossy Maarten! in de zomer van 2008 werd een succes. Historicus Maarten van Rossem geeft in een aantal artikelen in dit blad zijn kijk op de zaken. Dit succes leidde tot enkele vervolgafleveringen. In 2009 werd besloten tot het regulier verschijnen van het tijdschrift. Dit is tot op heden nog niet het geval. De internetsite is ook grotendeels bijgewerkt tot 2009. De stempel ‘Collectors item’ op de eerste drie uitgaven is tot dusverre nog van kracht.

Titel
Maarten!

Jaargang
2008-heden

Thema
Politieke geschiedenis, sociaal-economische geschiedenis

Periode
Contemporaine geschiedenis

Gebied
Wereld

Frequentie verschijning
4x per jaar

Taal
Nederlands

Omvang
100 pagina’s

Initiatiefnemer
‘makers van Historisch Nieuwsblad

Informatie
www.maartenonline.nl

Leon Mijderwijk

Leon Mijderwijk (1975) studeerde voor Leraar Geschiedenis 2e graads aan de HU en deeltijd Geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Zijn aandacht gaat uit naar de vroege middeleeuwen, in het bijzonder van Engeland. Hij schreef artikelen en recensies voor Westerheem, Archeologie Magazine, So British & Irish, Muntkoerier en Filatelie. Leon is redactiemedewerker van het Detectormagazine en Historiën-redacteur. Hij onderhoudt contact met diverse uitgeverijen, archeologen en historici.

More Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor TOEN!