Tijdschrift Mediterrane archeologie

In de Tijdschriftwijzer Geschiedenis en Archeologie vind je alle historische en archeologische tijdschriften van Nederland. Dit geldt ook voor het Tijdschrift voor Mediterrane archeologie dat verslag doet van het Nederlandse en Belgische archeologisch onderzoek in de Mediterrane wereld.

mediterrane_archeologie.jpg

Het Tijdschrift voor Mediterrane archeologie stelt zich ten doel actueel archeologisch onderzoek naar het mediterrane gebied vanuit Nederland en België te presenteren. Hierbij gaat de aandacht ondermeer uit naar thema’s zoals veldwerk, landschapsarcheologie, religie en theoretische stromingen.

Archeologie

Aan de hand van artikelen en recensies volgt TMA de actuele ontwikkelingen in de archeologie van de mediterrane wereld op de voet. Tevens is er ruimte voor besprekingen van congressen en tentoonstellingen. Het is het enige tijdschrift in Nederland en België met uitsluitend aandacht voor de mediterrane archeologie.

De bijdragen zijn geschreven door gevestigde archeologen en jonge onderzoekers. De kennis die zij overdragen is redelijk specialistisch. Het tijdschrift is soms ingevuld aan de hand van een thema: ‘Romanisation’ (2002), ‘Heilig en profaan’ (2006). De redactie slaagt er in dat de leesbaarheid ook voor niet-ingewijden gewaarborgd blijft. De artikelen zijn verdeeld in korte paragrafen die worden aangeduid met tussenkopjes. Zwart-wit-illustraties begeleiden de teksten.

Het onderwerp overstijgt het nationale gebied van Nederland en België. Een groot deel van de artikelen is in het Engels en ook de internetsite bevat veel informatie in het Engels.

Titel
Tijdschrift voor mediterrane archeologie (TMA)

Jaargang
1988-heden

Thema
Archeologie

Periode
Oudheid

Land
Mediterrane wereld

Frequentie
2x per jaar

Taal
Nederlands, Engels

Omvang
56 pagina’s

Uitgeverij
Universiteits Drukkerij

Informatie
www.mediterrane-archeologie.nl

Leon Mijderwijk

Leon Mijderwijk (1975) studeerde voor Leraar Geschiedenis 2e graads aan de HU en deeltijd Geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Zijn aandacht gaat uit naar de vroege middeleeuwen, in het bijzonder van Engeland. Hij schreef artikelen en recensies voor Westerheem, Archeologie Magazine, So British & Irish, Muntkoerier en Filatelie. Leon is redactiemedewerker van het Detectormagazine en Historiën-redacteur. Hij onderhoudt contact met diverse uitgeverijen, archeologen en historici.

More Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor TOEN!