Nederlandse Kerkgeschiedenis

In de Tijdschriftwijzer Geschiedenis en Archeologie vind je alle historische en archeologische tijdschriften van Nederland. Dit geldt ook voor het Tijdschrift voor Nederlandse Kerkgeschiedenis.

Het Tijdschrift voor Nederlandse Kerkgeschiedenis, opgericht in 1998 als de opvolger van Kerktijd (1989-1997, negen jaargangen) is het officiële orgaan van de Vereniging voor Nederlandse kerkgeschiedenis. Het bevat korte inhoudelijke studies over de geschiedenis van religieuze stromingen en kerkgenootschappen. De redactie geeft verder ruimte aan opiniërende stukken, achtergronden bij actuele ontwikkelingen op het vakgebied en onderzoeksvragen. Via een agenda en een boekenrubriek wordt gewezen op evenementen, congressen en recent verschenen publicaties. De recensies zijn bondig en actueel.

Titel
Tijdschrift voor Nederlandse Kerkgeschiedenis

Titel voorheen
Kerktijd (1989-1997)

Jaargang
1998-heden (?)

Thema
Kerkgeschiedenis

Periode
Middeleeuwen tot heden

Gebied
Nederland

Frequentie verschijning
4x per jaar

Taal
Nederlands

Omvang
36 pagina’s

Initiatiefnemer
Vereniging voor Nederlandse kerkgeschiedenis (VNK)

Informatie
www.eburon.nl (uitgeverij)
vnkonline.web-log.nl (deze website is bijgewerkt tot 2006)
Paul H.A.M. Abels, ‘Tien jaar Tijdschrift voor Nederlandse Kerkgeschiedenis’, Tijdschrift voor Nederlandse Kerkgeschiedenis (jaargang 10; december 2007) 99.

Leon Mijderwijk

Leon Mijderwijk (1975) studeerde voor Leraar Geschiedenis 2e graads aan de HU en deeltijd Geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Zijn aandacht gaat uit naar de vroege middeleeuwen, in het bijzonder van Engeland. Hij schreef artikelen en recensies voor Westerheem, Archeologie Magazine, So British & Irish, Muntkoerier en Filatelie. Leon is redactiemedewerker van het Detectormagazine en Historiën-redacteur. Hij onderhoudt contact met diverse uitgeverijen, archeologen en historici.

More Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor TOEN!