Tijdschrift Transparant

In de Tijdschriftwijzer Geschiedenis en Archeologie vind je alle historische en archeologische tijdschriften van Nederland. Dit geldt ook voor Transparant, tijdschrift van de Vereniging van Christen-Historici.

tijdschrift transparant juli 2009

Transparant is het historisch tijdschrift van de Vereniging van Christen-Historici (VCH). Het doel van de VCH is het bevorderen van de gedachtevorming over de geschiedenis vanuit christelijk perspectief. Dit heeft drie kanten. Enerzijds betreft dat het vastleggen van de geschiedenis van christenen of christelijke organisaties. Maar anderzijds kan het gaan over de vraag of er een specifiek christelijke visie op de geschiedenis bestaat. Ten slotte biedt de VCH mogelijkheden voor historici die meer aandacht willen voor religieuze elementen in de geschiedenis.

Titel
Transparant, Tijdschrift van de Vereniging van Christen-Historici

Jaargang
1990-heden

Thema
Geschiedenis van het christendom in de breedste zin van het woord, maar speciaal het orthodox-protestantisme

Periode
Alle

Gebied
Alle

Frequentie verschijning
4x per jaar

Taal
Nederlands

Omvang
32-36 pagina’s

Initiatiefnemer
Vereniging van Christen-Historici

Informatie
www.christenhistorici.nl

Leon Mijderwijk

Leon Mijderwijk (1975) studeerde voor Leraar Geschiedenis 2e graads aan de HU en deeltijd Geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Zijn aandacht gaat uit naar de vroege middeleeuwen, in het bijzonder van Engeland. Hij schreef artikelen en recensies voor Westerheem, Archeologie Magazine, So British & Irish, Muntkoerier en Filatelie. Leon is redactiemedewerker van het Detectormagazine en Historiën-redacteur. Hij onderhoudt contact met diverse uitgeverijen, archeologen en historici.

More Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor TOEN!