Tijdschrift Vind, Poldervondsten

In de Tijdschriftwijzer Geschiedenis en Archeologie vind je alle historische en archeologische tijdschriften van Nederland. Dit geldt ook voor Vind, voorheen Poldervondsten.

In de Tijdschriftwijzer Geschiedenis en Archeologie vind je alle historische en archeologische tijdschriften van Nederland. Dit geldt ook voor Vind, voorheen Poldervondsten.

Vind is sinds het voorjaar van 2011 de naam voor het tijdschrift Poldervondsten (2006-2011), gewoonweg omdat “de vlag al jaren de lading niet dekt”, want naast archeologische vondsten is er in het tijdschrift ruim aandacht voor geschiedenis, oude kunst en antiek. De verandering blijft niet beperkt tot de naamsverandering. Ook de opmaak is gewijzigd. Bij vergelijking valt op dat de vormgeving rustiger oogt wat er –in ieder geval bij mij- toe leidt dat je je eerder op de tekst richt; een goede ontwikkeling. Het aantal pagina’s is met acht toegenomen, tot 108.

Met de voorplaat van het eerste nummer maakt de redactie in ieder geval een statement: geschiedenis is sexy en verleidelijk.

Titel
Vind

Ondertitel 
Geschiedenis, Archeologie, Kunst en Antiek

Jaargang
2011-heden

Titel voorheen  
Poldervondsten,  een cultuur-historisch magazine (2006-2011)

Thema 
Archeologie, (cultuur)geschiedenis, kunst en antiek

Periode 
Diverse, voornamelijk Nieuwe Tijd

Land 
Nederland

Frequentie
4x per jaar

Taal 
Nederlands

Omvang 
108 pagina’s

Uitgeverij 
PolderVondsten BV

Informatie 
www.vindmagazine.nl

Beschrijving Poldervondsten
Een historische glossy lijkt een gepaste omschrijving voor Poldervondsten. Een stevige kaft, paginagrote afbeeldingen en advertenties –in stijl- stralen je tegemoet.

De aandacht gaat voornamelijk uit naar de materiële overblijfselen uit de Nederlandse geschiedenis. De licht nostalgische klank van de titel kent zijn neerslag in de inhoud van de artikelen. Regionale en plaatselijke geschiedenissen, zoals stadsrechten, oude kaarten en archeologische vondsten uit ‘eigen bodem’ worden afgewisseld met artikelen over gevelstenen en gebakken tegels. De artikelen zijn vier á zes pagina’s lang.

Mede dankzij de fraaie uitstraling, spreekt Poldervondsten een breed publiek aan. Een kijker die met plezier afstemt op het televisieserie Kunst & Kitsch, behoort zeker tot de doelgroep, evenals een detectoramateur.

1 Reactie op Tijdschrift Vind, Poldervondsten

 • C. van Ginkel schreef:

  L.S.
  Ik wil u het jubileiumnummer van het Drents Historisch Tijdschrift Waardeel sturen. Kunt u mij aangeven naar welk adres ik dit dien te sturen?
  C. van Ginkel
  Zuiderdiep 190
  9571 BK Tweede Exloermond

Geef een reactie

Historiën Facebook
 • Wat maakt premier Piet de Jong een buitenbeentje? http://wp.me/p2rPvB-9kJ


  Wat maakt premier Piet de Jong een buitenbeentje? - Historiën
  www.historien.nl
  De werkervaring die een minister-president heeft voordat hij een regering van Nederland aanvangt, is medebepalend voor de koers die hij vaart. Wat deden de premiers voordat zij een kabinet leiden? Voor de 3 meest recente premiers zetten we hun cv’s op een rijtje. En wat maakt premier Piet de Jong een buitenbeentje vergeleken met andere minister-presidenten. [ 503 more words. ]
Historiën Twitter
Reclamebureau Reeuwijk
Historiën Poll

Het werd de hoogste tijd dat de 19e eeuw een eigen eretitel kreeg: de IJzeren Eeuw.

View Results

Loading ... Loading ...