Tijdschrift Vind, Poldervondsten

In de Tijdschriftwijzer Geschiedenis en Archeologie vind je alle historische en archeologische tijdschriften van Nederland. Dit geldt ook voor Vind, voorheen Poldervondsten.

In de Tijdschriftwijzer Geschiedenis en Archeologie vind je alle historische en archeologische tijdschriften van Nederland. Dit geldt ook voor Vind, voorheen Poldervondsten.

Vind is sinds het voorjaar van 2011 de naam voor het tijdschrift Poldervondsten (2006-2011), gewoonweg omdat “de vlag al jaren de lading niet dekt”, want naast archeologische vondsten is er in het tijdschrift ruim aandacht voor geschiedenis, oude kunst en antiek. De verandering blijft niet beperkt tot de naamsverandering. Ook de opmaak is gewijzigd. Bij vergelijking valt op dat de vormgeving rustiger oogt wat er –in ieder geval bij mij- toe leidt dat je je eerder op de tekst richt; een goede ontwikkeling. Het aantal pagina’s is met acht toegenomen, tot 108.

Met de voorplaat van het eerste nummer maakt de redactie in ieder geval een statement: geschiedenis is sexy en verleidelijk.

Titel
Vind

Ondertitel 
Geschiedenis, Archeologie, Kunst en Antiek

Jaargang
2011-heden

Titel voorheen  
Poldervondsten,  een cultuur-historisch magazine (2006-2011)

Thema 
Archeologie, (cultuur)geschiedenis, kunst en antiek

Periode 
Diverse, voornamelijk Nieuwe Tijd

Land 
Nederland

Frequentie
4x per jaar

Taal 
Nederlands

Omvang 
108 pagina’s

Uitgeverij 
PolderVondsten BV

Informatie 
www.vindmagazine.nl

Beschrijving Poldervondsten
Een historische glossy lijkt een gepaste omschrijving voor Poldervondsten. Een stevige kaft, paginagrote afbeeldingen en advertenties –in stijl- stralen je tegemoet.

De aandacht gaat voornamelijk uit naar de materiële overblijfselen uit de Nederlandse geschiedenis. De licht nostalgische klank van de titel kent zijn neerslag in de inhoud van de artikelen. Regionale en plaatselijke geschiedenissen, zoals stadsrechten, oude kaarten en archeologische vondsten uit ‘eigen bodem’ worden afgewisseld met artikelen over gevelstenen en gebakken tegels. De artikelen zijn vier á zes pagina’s lang.

Mede dankzij de fraaie uitstraling, spreekt Poldervondsten een breed publiek aan. Een kijker die met plezier afstemt op het televisieserie Kunst & Kitsch, behoort zeker tot de doelgroep, evenals een detectoramateur.

Leon Mijderwijk

Leon Mijderwijk (1975) studeerde voor Leraar Geschiedenis 2e graads aan de HU en deeltijd Geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Hoewel zijn belangstelling voor geschiedenis breed is, gaat zijn speciale aandacht uit naar de vroegmiddeleeuwse geschiedenis van Engeland. Hij schreef artikelen en recensies die onder meer verschenen in Westerheem, Archeologie Magazine, So British & Irish, Muntkoerier en Filatelie. Leon is redactiemedewerker van het Detectormagazine en is rubriekmanager Recensies bij Historiën.nl. Hij onderhoudt contacten met diverse uitgeverijen, archeologen en historici. Leon is werkzaam als teamleider bij OVD Educatieve Uitgeverij.

More Posts

1 Reactie op Tijdschrift Vind, Poldervondsten

 • C. van Ginkel schreef:

  L.S.
  Ik wil u het jubileiumnummer van het Drents Historisch Tijdschrift Waardeel sturen. Kunt u mij aangeven naar welk adres ik dit dien te sturen?
  C. van Ginkel
  Zuiderdiep 190
  9571 BK Tweede Exloermond

Geef een reactie

Historiën Twitter
Reclamebureau Reeuwijk