Tijdschriftwijzer Geschiedenis en Archeologie

Ben je op zoek naar tijdschrift over geschiedenis of archeologie? Tijdschriftwijzer Geschiedenis en Archeologie is de service van Historiën waarin we je helpen de weg te vinden naar de historische tijdschriften die in Nederland worden uitgegeven.

tijdschriftwijzer_historien.JPG

In de winkel liggen tegenwoordig zeker tien tijdschriften over geschiedenis en archeologie. Het aanbod is sterk gegroeid, want begin 2000 waren dat alleen Geschiedenis Magazine, Archeologie Magazine en het Historisch Nieuwsblad. Maar in Nederland worden maandelijks of in ieder geval per kwartaal wel tientallen historische tijdschriften, nieuwsbladen en magazines uitgegeven die niet in de kiosk of boekhandel belanden. Deze worden door gespecialiseerde redacties voor een gespecialiseerde doelgroep gemaakt.

Feitelijke informatie

Tijdschriftwijzer Geschiedenis en Archeologie dient als een catalogus waarin je feitelijke informatie over historische tijdschriften vindt. “Hoe lang bestaat het tijdschrift al?”, “Hoe vaak verschijnt het?” zijn vragen die je in de Tijdschriftwijzer beantwoord vindt.

Op weg door historisch tijdschriftland…

Historiën.nl dankt alle uitgevers die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de Tijdschriftwijzer.

Literatuur

Aanbevolen literatuur over historische tijdschriften:

  • Klaas van Berkel, ‘Het artikel, Historische tijdschriften tussen specialisatie en synthese’, Jo Tollebeek, Tom Verschaffel en Leonard H.M. Wessels red., De palimpsest, Geschiedschrijving in de Nederlanden 1500-2000 (Hilversum 2002) 233 -257.
  • Tijdschrift voor Geschiedenis 99 (1986).

Leon Mijderwijk

Leon Mijderwijk (1975) studeerde voor Leraar Geschiedenis 2e graads aan de HU en deeltijd Geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Zijn aandacht gaat uit naar de vroege middeleeuwen, in het bijzonder van Engeland. Hij schreef artikelen en recensies voor Westerheem, Archeologie Magazine, So British & Irish, Muntkoerier en Filatelie. Leon is redactiemedewerker van het Detectormagazine en Historiën-redacteur. Hij onderhoudt contact met diverse uitgeverijen, archeologen en historici.

More Posts

3 Reacties op Tijdschriftwijzer Geschiedenis en Archeologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor TOEN!