In Utrecht Romeinen bovengronds beproeven en bewonderen

Het boek Romeinen rondom het Domplein, beproef, bewandel, bewonder is een bovengrond Romeins avontuur in Utrecht. Het nieuwe seizoen komt eraan, en het is weer tijd dit het spannende verleden in deze stad te ontdekken.

Fortje Traiectum

Meer dan 2000 jaar geleden werd hier een fort gebouwd door de Romeinen. Met dit boek blijven we bovengronds; met een korte of langere wandeling zijn de Romeinse sporen terug te vinden in het centrum van Utrecht. Het boek is toegankelijk geschreven, maar kent een degelijke historische grondslag. Hoe leefden de Romeinen? Wat deden ze? Waar hingen ze rond? Wat aten ze? Het antwoord op deze vragen vind je in dit boek. Gebaseerd op de resten die gevonden zijn bij archeologische opgravingen op en om het Domplein, zijn historische Romeinse recepten opgenomen om thuis zelf uit te proberen. Kortom, een boek voor de avontuurlijke, actieve en nieuwsgierige lezer, met een brede interesse voor een culinair avontuur.

Romeinen rondom het Domplein, beproef, bewandel, bewonder is rijk geïllustreerd. De afbeeldingen voegen iets toe aan de tekst, en laten Romeinse dingen zien die met name in Utrecht opgegraven zijn. Het boek is geschreven door historica Ester Smit. Met haar bedrijf Op avontuur met geschiedenis publiceert ze over het verleden. Haar missie is om op een vlotte manier te schrijven over geschiedenis, zodat het voor iedereen leuk en spannend is. Want geschiedenis is een groot avontuur en is overal om ons heen.

Het boek sluit mooi aan bij DomUnder, waar Romeinse resten ondergronds te bekijken zijn. Dat in Utrecht boven de grond ook nog Romeins verleden zichtbaar is, weet bijna niemand.

Romeinen rondom het Domplein

Romeinen rondom het Domplein

Het boek is te koop in de Utrechtse boekhandels (Broese, Libri in de Servetstraat; VVV op het Domplein) of te bestellen via Romeinenrondomhetdomplein@gmail.com

Prijs € 19,95

 

Historiën Twitter
Schrijf je in voor TOEN!