Trump en Clinton: Verrassende feitjes op vrijdag

De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn spannender dan ooit. De voorverkiezingen zijn nog in volle gang, en het is nog niet zeker wie er als winnaars uit de bus gaan komen. Donald Trump bij de Republikeinen en Hillary Clinton bij de Democraten maken een goede kans. Zeven verrassende feitjes over deze kandidaten!

Hillary Clinton

Feitje 1 – Ze heeft contact met de geest van Eleanor Roosevelt

Voordat we Hillary tot gek verklaren, even wat meer uitleg. In 1996 nodigde de toenmalige First Lady een New Age spritueel deskundige uit op het Witte Huis om te praten over een kinderboek. Deze mevrouw, ene Jean Houston, moedigde Hillary aan om reflectieve meditatie uit te proberen. Hierbij zou de politica in contact zijn gekomen met geesten. Zo zou oud First Lady Eleanor Roosevelt haar van het wijze advies hebben voorzien dat ze niks moest aantrekken van kritiek en een ‘huid als een olifant’ moest ontwikkelen.

Feitje 2 – Hillary houdt niet van autorijden

Ze heeft wel een rijbewijs, maar heeft al sinds 1996 niet meer achter het stuur gezeten. Ook niet echt nodig, als de Secret Service je overal heenrijdt.

Feitje 3 – Ze was een groupie van zanger Fabian

Niet Elvis, maar Fabian veroverde in de jaren ’50 en ’60 het hart van Hillary. Sterker nog, de jongedame was zelfs voorzitster van een heuse Fabian fanclub op haar middelbare school in Illinois.

Ogen om in te verdrinken... Hillary's grote liefde na Bill: zanger Fabian (bron: Wikimedia)

Ogen om in te verdrinken… Hillary’s grote liefde na Bill: zanger Fabian (bron: Wikimedia)

Feitje 4 – Ze drinkt als een vent

Hillary Clinton kan elke kerel aan. Niet alleen in de politiek, maar blijkbaar ook met drank. Legendarisch is het verhaal dat ze tijdens een bezoek aan Estland in 2004 een drankwedstrijdje hield met Senator John McCain. Ze won het spelletje met 4 shotjes wodka. Hopelijk stond er daarna geen belangrijke politieke bijeenkomst op het programma…

Drink er nog eentje, Hillary!

Drink er nog eentje, Hillary!

Feitje 5 – Ze gooit saus op elke maaltijd

The Wallstreet Journal bracht onlangs een zeer belangrijk bericht naar buiten. Het blijkt namelijk dat Hillary op elke maaltijd, zelfs op een salade, een flinke hoeveelheid saus gooit.

Feitje 6 – Ze solliciteerde ooit bij de Amerikaanse marine

Op haar 27ste meldde Hillary zich aan bij de Amerikaanse marine. Ze werd helaas afgewezen. Redenen? “Te oud, slechtziend (ze draagt vaak een bril) en een vrouw”, volgens de recruiter.

Feitje 7 – Ze leest graag goedkope detectives

Voor de nodige ontspanning stort Hillary zich graag in goedkope thrillers. Van welke titels ze houdt is niet bekend. Wel zo afwisselend na alle ingewikkelde boeken over politiek!

Donald Trump

Feitje 1 – Trump werd van school gestuurd

Misschien niet heel verrassend, maar Donald Trump gedroeg zich op zijn lagere school in Queens als een lastpak. Na in de problemen te zijn gekomen stuurden zijn ouders hem naar een militaire academie in New York.

Feitje 2 – Zijn bijnaam is niet alleen ‘The Donald’

Zijn officiële naam is Donald John Trump. Naast zijn bijnaam ‘The Donald’ noemen mensen hem zodoende ook vaak ‘DJT’.

Feitje 3 – Trump drinkt en rookt niet

De Republikein is zo gezond als een vis. Hij heeft namelijk nog nooit een druppel alcohol gedronken. Donald heeft ook nog nooit gerookt of drugs gebruikt.

Feitje 4 – Hij won ooit een Razzie Award

Misschien kan Trump het beter bij zijn zakelijke- en politieke carrière houden. De beste man won in 1990 namelijk een Razzie Award voor slechtste acteur in een bijrol in de film ‘Ghosts Can’t Do It’.

Een Razzie Award, maar ook een ster op de Hollywood Walk of Fame (bron: Wikimedia)

Een Razzie Award, maar ook een ster op de Hollywood Walk of Fame (bron: Wikimedia)

Feitje 5 – Trump is meerdere keren failliet gegaan

Ook in het zakenleven is het Trump niet altijd voor de wind gegaan. Hij is meerdere keren failliet verklaard. Een absoluut dieptepunt beleefde hij in 1990, toen zijn zakenimperium in elkaar stortte. Trump werd opgezadeld met een schuld van maar liefst 900 miljoen dollar. Toch wist de gevallen zakenman met een flinke portie doorzettingsvermogen verschillende banken aan zijn zijde te krijgen. Naar eigen zeggen heeft hij inmiddels een vermogen van 6 miljard!

Feitje 6 – Trump is drie keer getrouwd geweest

Donald heeft ogenschijnlijk meer talent voor zaken en politiek dan het huwelijksleven. Hij is namelijk drie keer getrouwd geweest. Zijn eerste liefde heette Ivana Zelníčková, met wie hij in 1977 trouwde. Ze kregen samen drie kinderen, maar scheidden in 1992. Het jaar daarop beloofde Trump eeuwige trouw aan Marla Maples, met wie hij ook een kind kreeg. Het bleek een loze belofte, want de twee scheidden na 5 jaar huwelijk in 1999. De huidige mevrouw Trump heet Melania Krauss. Het stel trouwde sinds 2005 en is nog steeds heel gelukkig. Zullen ze samen het Witte Huis veroveren?

Donald en zijn huidige vrouw, Melania Knauss (bron: Wikimedia)

Donald en zijn huidige vrouw, Melania Knauss (bron: Wikimedia)

Feitje 7 – Hij is eigenaar van de Miss Universe verkiezing

Sinds 2015 is Donald Trump de trotse eigenaar van de Miss Universe Verkiezing. Dat moet een vreselijke straf voor hem zijn! Na een rechtszaak tegen NBC, die weigerde de verkiezing uit te zenden na Trump’s uitspraken over Mexicanen, verkreeg ‘The Donald’ alle aandelen van de Miss Universe organisatie in handen.

Denise Parengkuan

Denise Parengkuan (1991) studeerde Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en Internationale Betrekkingen in Historisch Perspectief aan de Universiteit Utrecht. Ze is gespecialiseerd in Amerikaanse en internationale geschiedenis. Daarnaast heeft ze sinds kort haar eigen tekstbureau 'Talent voor Teksten'. Voor vragen/opmerkingen kunt u haar altijd bereiken op info@talentvoorteksten.com.

More Posts - Website

Schrijf je in voor TOEN!