Vijfeeuwenmigratie.nl beste historische themasite 2010

Vijfeeuwenmigratie.nl is verkozen tot de beste historische themasite van Nederland. Dit werd maandag bekend gemaakt bij de uitreiking van de Geschiedenis Online Prijs 2010.

Vijfeeuwenmigratie.nl is verkozen tot de beste historische themasite van Nederland. Dit werd maandag bekend gemaakt bij de uitreiking van de Geschiedenis Online Prijs 2010.

De jury prees de site om haar interessante inhoud, waarbij goed is nagedacht over de interactie met het publiek. ‘Door een heldere inleiding en door duidelijk te maken wat de bezoeker mag verwachten van deze website, wordt deze persoonlijk aangesproken en geprikkeld om verder te gaan. Ook de overzichtelijke navigatie draagt hier aan bij,’ aldus de jury.

De prijs
De prijs is een initiatief van Archieven.nl en Historisch Nieuwsblad.  Lezers van Historisch Nieuwsblad  mochten zelf hun favoriete websites aanmelden. Daarvan kwamen er twaalf op een shortlist bestaande uit vier categorieën (musea, archiefdiensten, historische verenigingen en historische themasites).  Vijfeeuwenmigratie.nl won in de categorie themawebsites. Uit de vier winnende sites werd vervolgens één website uitgeroepen tot winnaar van de Geschiedenis Online Prijs 2010. Deze prijs ging dit jaar naar het Anne Frank Huis, winnaar in de categorie Musea.

Over vijfeeuwenmigratie.nl
Vijfeeuwenmigratie.nl informeert een breed publiek over de lange migratiegeschiedenis van Nederland en over alle migrantengroepen die zich hier gevestigd hebben. Aan de totstandkoming werkte een keur van vooraanstaande historici, musea en archieven mee. Naast de meest recente inzichten zijn filmpjes te zien, foto’s,  persoonlijke verhalen en archiefdocumenten. Bezoekers kunnen ook zelf informatie aan de site toevoegen. http://www.vijfeeuwenmigratie.nl/ is een initiatief van het Centrum voor de Geschiedenis van Migranten (CGM), het Landelijk Overleg Minderheden (LOM) en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor TOEN!