Walburg Pers 50 jaar actief als geschiedenis-uitgever

Vrijdag 1 juli 2011 is het vijftig jaar geleden dat Uitgeversmaatschappij Walburg Pers, gevestigd te Zutphen, werd opgericht. Met veel populaire titels maar ook met meer specialistische uitgaven bedient de uitgeverij inmiddels een zeer uitgebreid in geschiedenis geïnteresseerd publiek.Vrijdag 1 juli 2011 is het vijftig jaar geleden dat Uitgeversmaatschappij Walburg Pers, gevestigd te Zutphen, werd opgericht. Met veel populaire titels maar ook met meer specialistische uitgaven bedient de uitgeverij – onder leiding van Pieter Schriks – inmiddels een zeer uitgebreid in geschiedenis geïnteresseerd publiek. En ook voor de toekomst gaat Walburg Pers door het uitgeefprogramma net zo veelzijdig als gezond te houden.

Wat begon als een uitgeverij waar met name regionale geschiedenis werd uitgegeven, groeide uit tot een toonaangevend bedrijf met uitgaven op gebied van kunst, maritieme geschiedenis, vaderlandse geschiedenis, cultuurgeschiedenis, architectuur en recht.
Enkele voorbeelden hiervan zijn De canon van ons vaderlands verleden, De geschiedenis van de VOC en Graven van Holland.

Geschiedenisonderwijs
Daarnaast heeft Walburg Pers een gespecialiseerd juridisch fonds met handboeken voor het notariaat en geeft de uitgeverij al jaren het FondsenBoek en de FondsenDisk uit. En in 2010 is Walburg Pers Educatief opgericht, waarmee ook het uitgeven van schoolboeken
voor het geschiedenisonderwijs tot de kernactiviteiten van de uitgeverij is gaan behoren.

Kortom, Walburg Pers biedt een zeer uiteenlopend aanbod. Van zeer specialistische uitgaven tot uitgaven bestemd voor een breed publiek. Daarbij staat kwaliteit voorop en wordt er bijzondere aandacht aan de vormgeving besteed.

Uitgeversmaatschappij Walburg Pers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor TOEN!