Weekendtip: kunst in Huygensmuseum Hofwijck

Durf jij het aan om naar een echte filosoof te komen luisteren?  Kom dan naar MuseumJeugdUniversiteit!

Wat?

De MuseumJeugdUniversiteit is weer van start gegaan. In vier lezingen in Kasteel Duivenvoorde en Huygensmuseum Hofwijck leer je alles over de zeventiende eeuw. Als je denkt dat je dan allemaal ingewikkelde dingen hoort, dan heb je het helemaal mis. Van filosofen mag je van alles denken en vinden en hoe spannend is dat niet. Kunst kan je daarbij ook helpen. Zo vertelt kunst ons iets over nieuwe technologieën. Komende zondag draait alles om de vraag: of kunst ons helpt om na te denken over goed en kwaad.

hofwijck

Hofwijck, gezien vanaf het station. bron: wikimedia commons

Verschillende musea organiseren ieder half jaar een reeks colleges, speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. De colleges duren een uur en hebben altijd een leuk, gek, bijzonder of spannend onderwerp dat betrekking heeft op het collectiegebied van het museum. De sprekers zijn wetenschappelijk medewerkers van het museum, wetenschappers uit de academische wereld of experts uit het vakgebied. Dit zijn inspirerende mensen, die waanzinnig veel over hun onderwerp weten! Je krijgt tijdens de colleges dan ook de mogelijkheid hen het hemd van het lijf te vragen.

Bij de eerste lezing krijg je een collegekaart, die telkens afgestempeld wordt. Wie bij voldoende colleges is geweest, krijgt aan het einde een diploma.

Wanneer?

Zondag 11 oktober 2015

Waar?

Huygensmuseum Hofwijck

Westeinde 2a
2275 AD
Voorburg
Nederland

Voor wie en door wie?

Door prof. dr. Sabine Roeser. Voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

Kosten?

€25,-

Meer info?

Website Huygensmuseum Hofwijck

Schrijf je in voor TOEN!