Weekendtip: Tentoonstelling Vondsten uit de Vecht

In het RHC Vecht en Venen in Breukelen is van 14 maart tot 28 mei 2015 de bijzondere tentoonstelling Vondsten uit de Vecht te bekijken. Het publiek krijgt een kijkje onder de water en komt een aantal heel bijzondere voorwerpen uit de vaderlandse geschiedenis tegen. De vondsten vertellen over de rijke historie van de Vecht, waarin de handel een grote rol speelde.

Grote schoonmaak

Onlangs heeft Waternet de Vecht uitgebaggerd. Er is maar liefst 2,5 miljoen kuub vervuild slib van de bodem gebaggerd. Door de grote schoonmaak gaat de kwaliteit van het water vooruit, waardoor de diversiteit van planten en dieren toeneemt en de doorvaart verbetert.

Vondsten

Bovendien is er van alles ‘naar boven komen drijven’. De ruim tweeduizend jaar oude rivier is een waar paradijs gebleken voor archeologen, die de gevonden spullen veilig stellen en onderzoeken. ADC ArcheoProjecten heeft zich over het project ontfermd. De vondsten uit de Vecht stammen uit verschillende perioden, van de Romeinse tijd tot de Tweede Wereldoorlog. Er is onder andere een Middeleeuws zwaard gevonden, die inmiddels geconserveerd en gerestaureerd is.

Reizende expositie

De tentoonstelling ‘Vondsten uit de Vecht’ toont de meest bijzondere vondsten tot nu toe. De expositie was eerder te zien in het gemeentemuseum van Weesp, het Vechtstreekmuseum in Maarssen en op Pampus.

Wanneer:

14 maart tot en met 28 mei 2015

Aanvang:

dinsdag, woensdag en donderdag van 09.00-16.00 uur

Locatie:

Regionaal Historisch Centrum, Scheperweg 6e in Breukelen

Entree:

Gratis

Bekijk hier de uitzending van EenVandaag over ‘Vondsten uit de Vecht’

Denise Parengkuan

Denise Parengkuan (1991) studeerde Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en Internationale Betrekkingen in Historisch Perspectief aan de Universiteit Utrecht. Ze is gespecialiseerd in Amerikaanse en internationale geschiedenis. Daarnaast heeft ze sinds kort haar eigen tekstbureau 'Talent voor Teksten'. Voor vragen/opmerkingen kunt u haar altijd bereiken op info@talentvoorteksten.com.

More Posts - Website

Schrijf je in voor TOEN!