Leestip: het magazine Wereld in Oorlog

Tegenwoordig kun je in de schappen een groot aantal prachtige geschiedenismagazines vinden. Een daarvan is Wereld in Oorlog. Dit tijdschrift van uitgeverij Just Publishers verschijnt tweemaandelijks, en vertelt opmerkelijke, aangrijpende en dramatische verhalen achter belangrijke gebeurtenissen, ontwikkelingen en militaire operaties in de recente oorlogsgeschiedenis.

Boordevol artikel en rubrieken

Het accent van Wereld in Oorlog ligt op de Eerste- en Tweede Wereldoorlog. Ieder nummer staat boordevol artikelen, foto’s, kaarten en documenten. Daarnaast zijn er rubrieken zoals Kort Nieuws, Frontberichten met boekbesprekingen, Glashelder in Beeld en de column van H.J.A Hofland. Ook zijn er regelmatig speciale aanbiedingen voor abonnees.

22-Wereld-in-Oorlog_276x366

Persoonlijke verhalen

Wereld in Oorlog beperkt zich, in tegenstelling tot bijvoorbeeld diverse Engels- en Duitstalige tijdschriften over militaire geschiedenis, niet tot de militair-historische onderwerpen, maar ook biedt ook ruimte voor persoonlijke verhalen. Naast de artikelen, zijn er korte berichten en boekrecensies.

Titel

Wereld in Oorlog

Jaargang

2007-heden

Thema

Oorlog, met name Eerste en Tweede Wereldoorlog

Taal

Nederlands

Uitgeverij

Just Publishers

Website

www.wereldinoorlog.com

Lees hier een online versie:

Denise Parengkuan

Denise Parengkuan (1991) studeerde Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en Internationale Betrekkingen in Historisch Perspectief aan de Universiteit Utrecht. Ze is gespecialiseerd in Amerikaanse en internationale geschiedenis. Daarnaast heeft ze sinds kort haar eigen tekstbureau 'Talent voor Teksten'. Voor vragen/opmerkingen kunt u haar altijd bereiken op info@talentvoorteksten.com.

More Posts - Website

1 Reactie op Leestip: het magazine Wereld in Oorlog

Schrijf je in voor TOEN!