Wie zijn de meest invloedrijke historische figuren?

Wie is groter: Washington of Lincoln? Of staan zij in de schaduw van Hitler of Napoleon? Of toch misschien Jane Austen?. Dat ligt eraan hoe je er naar kijkt. Het Amerikaanse Time Magazine onderzocht op een niet-traditionele manier de meest invloedrijke persoon uit de geschiedenis.

Meeste impact

Al sinds 1927 kiest Time Magazine een ‘person van het jaar’. . Enige tijd geleden besloot de redactie iets anders te doen. Wie is eigenlijk de meest invloedrijke persoon uit de geschiedenis? Dit houdt in dat deze personen grote impact hebben gehad op de huidige maatschappij en hoe de burger vandaag de dag leeft. Tot de lijst behoren religieuze leiders, wetenschappers, uitvinders, maar ook dictators en presidenten.

Google

De redactie van Time keek niet naar hun individuele prestaties zoals historici dat normaliter doen. In plaats daarvan evalueerden ze elk persoon door middel van een data analysis aan de hand van ranking op Google. Ze gebruikten verschillende standaarden, waaronder rankings onder het publiek en historici en de prijs van handtekeningen, schilderijen en baseballkaartjes. Omdat de redactie vooral de Engelstalige Wikipedia gebruikt, is de uitkomst vrij Westers georiënteerd.

De top 10:

– Bekijk de rest van de lijst op de site van Time

Of lees over deze invloedrijke historische figuren op onze site:

– De geboorte van Jezus en het kerstverhaal
– De verbanning van Napoleon na Waterloo
– Lincoln: een geniaal politicus
– Historicus Volker Ulltrich ontrafelt het raadsel Hitler
– Het leven van Alexander de Grote

Denise Parengkuan

Denise Parengkuan (1991) studeerde Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en Internationale Betrekkingen in Historisch Perspectief aan de Universiteit Utrecht. Ze is gespecialiseerd in Amerikaanse en internationale geschiedenis. Daarnaast heeft ze sinds kort haar eigen tekstbureau 'Talent voor Teksten'. Voor vragen/opmerkingen kunt u haar altijd bereiken op info@talentvoorteksten.com.

More Posts - Website

Schrijf je in voor TOEN!