Wie zijn wij

Historiën (www.historien.nl) is een snelgroeiende, kritische en onafhankelijke Nederlandse geschiedeniswebsite, die niet gebonden is aan een ideologie, religie of politieke overtuiging. Via onze website, onze Facebookpagina en onze tweets voorzien we geïnteresseerden dagelijks van het laatste nieuws, nieuwe artikelen, recensies, interviews en beeldmateriaal over uiteenlopende historische onderwerpen. Regelmatig een bezoek brengen aan Historiën loont de moeite!

Onze artikelen zijn geschreven door professionals: historici, docenten en experts op bepaalde thema’s. Wij richten ons op geïnteresseerde leken, geschiedenisstudenten en alle niveaus van het voortgezet onderwijs. Op onze site treft u dan ook artikelen aan op wetenschappelijk en populair-wetenschappelijk niveau, maar ook artikelen die bedoeld zijn het voortgezet onderwijs.

De redactie van Historiën en het auteursteam houdt zich aanbevolen voor alle informatie die de website kan verbeteren. Wij doen er alles aan om feitelijke onjuistheden te voorkomen en de lezer volledig, onafhankelijk en betrouwbaar te informeren. Mocht u menen dat wij hierin met betrekking tot specifieke passages, zinnen en of woorden in artikelen tekortschieten, dan kunt u dit aan ons melden via info@historien.nl. In overleg met de betreffende auteur kan de tekst worden aangepast.

Redactieteam

Dieter Möckelmann: Commercieel manager

Erik Sweers: Hoofdredacteur

Ivo Sicking: redacteur onderwijs en stagebegeleiding

Leon Mijderwijk:  redacteur recensies en persberichten

Tim Wachelder:  redacteur

Denise Parengkuan: redacteur

Ester Smit: redacteur

Schrijf je in voor TOEN!