WOI: Oostfront en Balkan 1914

WO I in woord & beeld toont in twaalf delen dat de Eerste Wereldoorlog een vreselijke slachting was waar Nederland aan ontsnapte, maar België volop aan deelnam. Oostfront en Balkan 1914 is deel 3 van de serie.


Duitsland en Oostenrijk-Hongarije waren bondgenoten in de Eerste Wereldoorlog. Maar waar de Duitsers militaire successen boekten, bleek de Dubbelmonarchie een zwakke partij. Oostenrijk-Hongarije krijgt zelfs het kleine Servië er niet onder.

Winst en verlies voor Rusland

Het land dat was samengesteld uit een groot aantal volkeren was sterk verdeeld. Niet alleen in ras, maar ook economisch; rijke geïndustrialiseerde steden werden omringd door platteland waar grote armoede heerste. Rusland was eveneens zwak, maar wisten toch te overwinnen over de legers van Oostenrijk-Hongarije. De Duitsers wisten de Russische legers wel te verslaan.

Gevechtsvliegtuigen

Op de DVD speciale aandacht voor de inzet van gevechtsvliegtuigen en voor het oorlogsjaar 1916 waar Duitsland aanstuurde op vrede omdat het einde van hun kracht in zicht kwam.

Oostfront en Balkan 1914
WO I in woord & beeld

Uitgeverij: HOKshop

Leon Mijderwijk

Leon Mijderwijk (1975) studeerde voor Leraar Geschiedenis 2e graads aan de HU en deeltijd Geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Zijn aandacht gaat uit naar de vroege middeleeuwen, in het bijzonder van Engeland. Hij schreef artikelen en recensies voor Westerheem, Archeologie Magazine, So British & Irish, Muntkoerier en Filatelie. Leon is redactiemedewerker van het Detectormagazine en Historiën-redacteur. Hij onderhoudt contact met diverse uitgeverijen, archeologen en historici.

More Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor TOEN!