Wonderlijke weetjes & fascinerende feiten over Romeinen

Professor Breinstein en zijn konijn vertellen je alles wat je wilt weten over de Romeinen: van de vele veldslagen tot het dagelijkse leven van de kinderen, van de grote keizers tot de gladiatoren, van de rijke banketten tot een avond in het theater.

PERSBERICHT

Romeinen Sarah Devos en Heleen BrulotWist je dat Caesar en Cleopatra een zoon hadden? En dat keizer Caligula zijn paard tot consul benoemde?

Ken je de legende over het ontstaan van Rome? Ken je het verschil tussen een viaduct en een aquaduct? En wist je dat het volgens de Romeinen geluk bracht om je haar te laten knippen bij vollemaan?

Het boek De Romeinen staat vol met wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Romeinen. Het is de perfecte combinatie van feiten, humor en heel veel tekeningen

Makers

Sarah Devos is van vele markten thuis. Ze werkt o.a. als freelance redacteur en scenarioschrijver. Tussendoor vult ze al vijf jaar haar blog met allerlei creatieve tips en gevat commentaar.
Heleen Brulot studeerde illustratie aan de Koninklijke Academie Den Haag. Ze woonde met haar gezin tien jaar in Afrika. Momenteel woont en werkt Heleen in Nederland.
tekeneing De Romeinen

Tekening uit Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Romeinen. Bron: TerraLannoo.

Interactieve presentatie Rijksmuseum van Oudheden

Tijdens de Week van de Klassieken wordt het boek op originele manier gepresenteerd door auteur Sarah Devos en illustratrice Heleen Brulot in het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) in Leiden. Ze dompelen je onder in een heerlijk Romeins stoombadje. Aan de hand van leuke illustraties en gekke weetjes nemen ze je mee op een interactieve reis door het oude Rome. Stap je met ze mee in de teletijdmachine? Meld je dan HIER even aan.

Datum: zaterdag 9 april a.s.
Tijd: 13.00 – 14.00 uur
Locatie: Rijksmuseum van Oudheden in Leiden – Tempelzaal

Er is ook een levende geschiedenis-groep verkleed als Romeins legioen aanwezig die hun legerkamp opslaan in de Tempelzaal.

Kijk voor meer informatie over het museum en de andere activiteiten tijdens de Week van de Klassieken op www.rmo.nl.

Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Romeinen

AUTEUR: SARAH DEVOS
ILLUSTRATOR: HELEEN BRULOT
AANTAL PAGINA’S: 144
UITVOERING: GEBONDEN
ISBN:978 94 014 2957 3
PRIJS: €12,50
UITGEVERIJ: LANNOO

Schrijf je in voor TOEN!