Pre-islamitische voorwerpen Saudi-Arabië in Louvre

Een baanbrekende nieuwe tentoonstelling van ca. 300 zeldzame pre-islamitische voorwerpen uit Saudi-Arabië zijn nu tijdelijk tentoongesteld in het Louvre, Parijs. Sommige voorwerpen worden tot 27 september 2010 voor het eerst buiten Saudi-Arabië tentoongesteld.Een baanbrekende nieuwe tentoonstelling van ca 300 zeldzame pre-islamitische voorwerpen uit Saudi-Arabië zijn nu tijdelijk tentoongesteld in het Louvre, Parijs. Sommige voorwerpen worden tot 27 september 2010 voor het eerst buiten Saudi-Arabië tentoongesteld.

‘It’s a groundbreaking historic event. Saudi Arabia has never been known for its history, and I don’t mean recent history but the procession of civilizations that have existed in Arabia’, aldus de Saudische minister voor Tourisme en Oudheden, Sultan Bin Salman Bin Abulaziz Al Saud bij CNN.

De tentoonstelling is het resultaat van 40 jaar opgravingen in Saudi-Arabië. Sommige voorwerpen zijn recentelijk ontdekt. Onder de tentoongestelde voorwerpen bevinden zich juwelen van het eiland Tarut, standbeelden van de koningen van Liyhan (6e-4e eeuw v. Chr.), neolithische stelae, etc.

Een tweede deel van de tentoonstelling belicht de rol van het Arabische koninkrijk als de wieg van de islam. Hier is ondermeer een deur van de Ka’ba uit Mekka te zien die de Ottomaanse sultan in de 17e eeuw cadeau gaf.

De tentoonstelling is van 14 juli tot 27 september 2010 in het Louvre te zien

Bronnen:
Louvre
CNN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor TOEN!