Graf Cleopatra mogelijk gevonden

Egyptische archeologen hebben mogelijk het graf van Cleopatra gevonden.

Egyptische archeologen hebben mogelijk het graf van de legendarische koningin Cleopatra gevonden. Komende week wordt begonnen met opgravingen. Dit hebben de Egyptische autoriteiten woensdag laten weten.

Onderzoek met radar wijst erop dat Cleopatra mogelijk begraven ligt in de tempel Tasposiris Magna, die gewijd is aan de oud-Egyptische godheid Isis. De tempel staat ten westen van de havenstad Alexandria aan de Middellandse Zee. Er zijn al mummies gevonden van tien edelen, wat erop wijst dat Cleopatra mogelijk dichtbij ligt, aldus de experts. Zij houden er rekening mee dat Cleopatra begraven ligt samen met de Romeinse veldheer Marcus Antonius. Antieke bronnen wijzen daarop.

Cleopatra regeerde Egypte zo’n 2000 jaar geleden, toen het land te kampen had met de Romeinse veroveringsdrift. De legendarische figuur van de koningin heeft door de eeuwen heen kunstenaars geïnspireerd, zoals de Engelse schrijver Shakespeare. In de twintigste eeuw werden een film met Elizabeth Taylor in de hoofdrol en een stripverhaal uit de Asterix-serie aan Cleopatra gewijd.

Bron: www.telegraaf.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor TOEN!